Bayanlar Hentbol 1. Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Kırşehir Belediyespor Kadın Hentbol takımımızın genç ve gelecek vadeden oyuncusu Nuriye Yalçın, U16 Kadın Milli Takımı'nın 17-19 Mart 2022 tarihlerinde yapılacak 2. Kamp Kadrosu için milli takıma davet edildi.

U-16 Kadın Hentbol Milli Takımının 18-24 Nisan 2022 tarihleri arasında Karadağ’da yapılacak Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Şampiyonası için oluşturulan ikinci geniş aday kadro belli oldu. Şampiyona için gerçekleştirilecek ikinci kamp 17-19 Mart 2022 tarihleri arasında Ankara THF Kamp Eğitim Merkezinde yapılacak.

Kadınlar Hentbol 1’inci Ligi’nde Play-Off mücadelesi veren temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un genç ve gelecek vadeden oyuncusu Nuriye Yalçın seçmelere davet edilirken, Nuriye kendisine yapılan davetten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İnşallah milli takımımızın formasını giymek benim için  büyük onurdur. İnşallah seçmelerde başarılı olur ve Milli Takımımızın formasını giyerim” dedi.

Bu ara ligin bitimine 3 maç kala Kırşehir Belediyespor’da hedef kalan 3 maçı da kazanıp Play-Off’lara moralli gitmek.

Ligde Karaman, Hoca Ahmet Yesevi ve Gazi maçlarıyla sezonu tamamlayacak olan Bozkırın Sultanları’nda Antrenör Mustafa Fidan ve Murat Kılıç taktik gereği bu 3 maçta alacağı başarılı sonuçlardan ziyade kadroda fazla forma şansı bulamaya sporcuları oynatmak istiyor.

Grupta 3’üncü sırada yer alan temsilcimizin Karaman ile oynayacağı ve alacağı galibiyet sonrası Play-Off’u garantileyecek.

Hal böyle olunca Antrenör Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, kalan 3 maçta, taktik gereği fazla forma şansı bulamayan oyuncuları oynatarak hem maç eksiklerini kapatıp, hem de as kadroda bulunan oyuncuları play-off maçlarına daha sağlam bir şekilde hazırlamayı düşünüyor.

Haftayı elverişsiz hava koşullarından dolayı maç yapmadan geçiren Kırşehir Belediyespor takımımız Karaman ile oynayacağı maçın gününü ve saatini Federasyon ilerleyen günlerde açıklayacak.

Yeşil-beyazlı temsilcimiz hafta sonu kendi sahasında Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek. (Haber: BEYHAN BALLI)