Bu sezon 81 ilden 260 takım mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’te Kırşehir’i temsil eden Mucur Yabanlıspor ile Yeşil Kamanspor aldığı başarısız sonuçlarla küme düşme hattında yer alıyor.

TFF Deplasmanlı Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadeleye 8’inci haftada oynanan 3 karşılaşmayla devam edildi. Ankara DSİ’nin maç yapmadan bay olarak geçtiği 8’inci haftada Yabanlıspor ile Çayıralan maçı elverişsiz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bölgesel Amatör Ligi 5’inci Bölge 3’üncü grupta 8’inci hafta 1 karşılaşma dışında tamamlandı. Oynanan bu 3 karşılaşmada fileler 11 kez havalanırken, bu 3 karşılaşmanın 3’ünü de ev sahibi ekipler kazandı.

Pazar günü Mucur İlçe Stadyumunda oynanması gereken Yabanlıspor, Çayıralan Esnafspor maçı yoğun kar yağışı sebebiyle karşılaşma oynanmadı ve ileri bir tarihe ertelendi.

Bir diğer temsilcimiz Yeşil Kamanspor galibiyet hasretini sona erdiremedi. Ligde oldukça zor günler geçiren ve haftalardır 3 puan sevinci yaşayamayan Yeşil Kamanspor, puan için gittiği Osmancık deplasmanından yine hayal kırıklığı yaratan bir skorla döndü. Maç başından buyana etkili bir oyun ortaya koyamayan Kırşehir temsilcisi güçlü rakibine karşı sahadan 3-0’lık skorla mağlup oldu ve 8’inci hafta itibariyle 1 puanda kalıp yine haftayı son sırada tamamladı. Ligdeki 4’üncü galibiyetini alan Çorum temsilcisi Osmancık Belediyespor ise puanını 12 yapıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı.

Kendi sahasında konuk ettiği Yozgatspor’u 3-2’lik skorla mağlup eden Başkent temsilcisi Keçiören Bağlumspor, puanını 17 yapıp liderlik koltuğuna oturdu. Ligdeki 2’nci yenilgisini alan Yozgatspor ise 11 puanda kalıp 5’inci sıraya geriledi.

Haftanın son karşılaşmasında ise zirve mücadelesi içinde yer alan iki takım Sorgun Belediyespor ile Ankara TKİ karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanan Sorgun Belediyespor hem rakibine yaklaştı, hem de rakibini liderlik koltuğundan etti. Bu sonucun ardından Sorgun Belediyespor puanını 14 yapıp haftayı 3’üncü, bu yenilginin ardından 14 puanda kalan Ankara TKİ ise haftayı 3’üncü sırada tamamladı.

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Ligi 5’inci Bölge 3’üncü grupta ilk yarı bu hafta oynanacak olan karşılaşmaların ardından sona erecek. Ligin 9’uncu haftasında temsilcilerimizden Yabanlıspor deplasmanda Yozgatspor ile karşılaşırken, Yeşil Kamanspor ise kendi sahasında lider Keçiören Bağlumspor’u konuk edecek.

Haftanın diğer maçlarında ise Ankara TKİ-Osmancık Belediyespor, Çayıralan Esnafspor-Ankara DSİ karşı karşıya gelecek. İlk yarının son haftasında ise Sorgun Belediyespor maç yapmadan haftayı bay olarak geçirecek.

9 bölgeye ayrılan ve 2 kademeli olarak oynanan BAL, her bölgede 3 grup olmak üzere toplam 27 grup bulunuyor. Grup birincilerinin tarafsız bir merkezde tek devreli lig sistemi ile oynayacakları play-off maçlarından sonra şampiyon olacak 9 takım 2022-23 sezonunda 3. Lige yükselecek. Gruplarda son iki sırayı alan takımlar ise küme düşecek. (HABER: SALİH GÜNER)