17 Nisan’da başlaması planlanan Bölgesel Amatör Lig ertelendi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu, artan vaka sayıları üzerine ligin başlamasını uygun bulmadı.
Yarı profesyonel lig olarak 2010 yılından bu yana uygulanan Bölgesel Amatör Ligde ilgili son dakika kararı...  Normalde 17 Nisan’da başlaması planlanan lig, yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreç ile şartların elverişli olmaması nedeniyle ertelendi.
Türkiye geneli 266, Kırşehir’den Yabanlıspor ve Yeşil Kamanspor’un katılacağı Bölgesel Amatör Lige erteleme kararı. Normal şartlarda 17 Nisan’da başlayacak olan lig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Mayıs ayı sonuna ertelendi.
TFF’den, konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur” denildi.
İlimizi Bölgesel Amatör Ligi’nde temsil edecek olan Yabanlıspor’un resmi hesabından konuya ilişkin açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, “17 Nisan tarihine kadar ertelenen Bölgesel Amatör Ligi, salgın hastalıklar yüzünden bir defa daha Mayıs ayının sonuna ertelendi. Ya ligler dondurulsaydı, ya da maçlar oynatılsaydı. Amatör kulüplerin maddi zorluklarını kimse bilmez. Biz Mucur Yabanlıspor olarak tesisleri olmayan konaklamasıyla, ulaşımıyla tüm hizmetleri dışardan alan ve hiç bir desteği olmayan maliyeti yüksek olan bir kulübüz. Bölgemizde güçlü, değerli insanlarımız olmasına rağmen kapı kapı gezerek maddi yardım istememize rağmen tüm kapılar yüzümüze kapandı. Bir kaç güzel insanın çabasıyla aldığımız cansularımız da tükendi. Her Amatör kulüp şehrinin gençlerinin profesyonelliğe açılan kapısıdır. Bu şehrin takımı olarak bu şehrin çocuklarına sahip çıkıyoruz. Başarı elde edildiğinde nasıl göğsünüz kabarıyor mutlu oluyorsanız bu gururun başarının olması için hep birlikte taşın altına elimizi koyabilirsiniz. 1 Ay sürenin amatörlere maliyeti 50 Bin TL’dir. Kasamıza girmeyen bir parayı vermek imkansız zordur. Allah yardımcımız olsun. Şehrinin markalarına gençlerine sahip çıkanların sayısı artsın. Şuan elimizde duadan başka bir şeyimizde kalmadı. Bölgesel Amatör Ligi bizlere zehir oldu. Büyüklerimiz ve yetkili mercilerden bu sorunlarımıza kalıcı gelirler getirecek projeleri birlikte üreterek takımımıza sahip çıkılmasını rica ediyoruz” ifadeler kullanıldı. 
YEŞİL KAMANSPOR SPOR TOTO İLE SPONSORLUK İMZALAMIŞTI
Bölgesel Amatör Lig’te Mucur Yabanlıspor ile birlikte temsil edecek olan Yeşil Kamanspor geçtiğimiz ay Spor Toto Teşkilatı ile sponsorluk anlaşması imzalanmıştı.
Yeşil Kamanspor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Kaman İlçe Başkanı Avukat Kamil Avşaroğlu’nun girişimleri sonucunda takıma maddi destek sağlayacak olan sponsorluk anlaşması Yeşil Kamanspor Başkanı Nedim Kaya ile Spor Toto Yetkilileri arasında imza altına alınmış ve Av. Kamil Avşaroğlu “Yeşil Kamanspor’umuz olarak Kulüp Başkanımız Nedim Kaya ile birlikte Spor Toto Teşkilatımızla sponsorluk anlaşması imzaladık. İlçemize ve takımımıza gönül veren taraftarımıza hayırlı uğurlu olsun. Biz sporun ve sporcunun her daim yanındayız. Kulübümüze maddi destek veren Spor Toto teşkilatımıza da teşekkür ederiz” demişti. (HABER: SALİH GÜNER)