KIRŞEHİR Gençlik ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, yaz gençlik kamplarıyla Hirfanlı’da farklı kültürleri bir araya getirip kaynaştırdıklarını ifade etti.
Aslan gazetemize yaptığı açıklamada: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Yaz Gençlik Kampları kapsamlı bir programla bilindiği üzere başlamıştı. Gençlerin kardeşlik duygularını pekiştirdiği kamplara 81 ilden 140 bin başvuru yapılırken ilk dönem kampı bin 185 kişilik kadrosuyla yaza merhaba dedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 3 bin kişi gençlerin buluşma adresi oldu. 2016 Yaz Gençlik Kampları 12-15 yaş arası deniz ve 16-22 yaş arası, doğa kampı olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlendi. 24-30 Haziran tarihleri arasında ilk dönemi gerçekleştirilen kamplara, 10 ayrı dönem şeklinde 13 Eylül’e kadar devam etti” açıklamasında bulundu.
Farklı kültürlerin buluşarak kaynaştığını belirten İl Müdürü Emre Aslan, “Yaz Gençlik Kampları’nda 300’e yakın personel hizmet verdi. Kırşehir gençlerinin yanı sıra ülkemiz gençlerinin heyecan dolu bir macera yaşama fırsatı bulacağı doğa ve deniz kampları yapıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen ve tüm masrafları Gençlik Spor Bakanlığı tarafından karşılanan doğa ve deniz kampları dönemler halinde gerçekleştirildi. Kırşehir’de de Kaman Hirfanlı Gençlik Kampı ve İzcilik Eğitim Merkezi 24 Haziran’da yapılan törenin ardından bu yıl ilk konuklarını ağırladı” ifadesini kullandı.
Emre Aslan açıklamasına şöyle devam etti: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılında yapımına başlanan Hirfanlı Gençlik kampı ve İzcilik Eğitim Merkezi dokuz ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı ve hizmete girdi. İki katlı, toplam 15 odadan oluşan, idare binası, nizamiyesi, anfi tiyatrosu, 39 adet bungalov evi ve 270 kişilik yemekhanesi ve spor tesisleri ile Hirfanlı Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nin bölgemize ekonomik anlamda hareket katması hedeflenirken, Hirfanlı Kamp Merkezi, farklı kültürleri de ağırladı. Bölgenin en büyük gençlik kampı olma özelliğini de taşıyan merkeze her yıl 3 bin gencin gelmesi beklenirken, öğrenciler Kırşehir ekonomisine katacakları katkının yanında Kırşehir’i yakından tanıyarak, Ahilik ve Ahilik kültürünü tüm yönleri öğrenmeleri imkânı buldular.12-15 yaş gruplarının deniz, 16-22 yaş gruplarının doğa kampları kapsamında gezilere katıldığı Gençlik Kampları kapsamında faaliyetlerine başlayan Hirfanlı Kamp Eğitim Merkezi’nde bin 300 gencin ağırlandık. Gençlerin 7 dönem halinde 15 Eylül’e kadar Hirfanlı Kamp Eğitim ağırlandı. Eğlence ve müzik dinletisi gibi Kırşehir'i tanıtan etkinliklerin yanı sıra Konya ve Nevşehir'e gezilerde düzenlendi. Ali Kaya, hem dopingle mücadele konusunda, hem de İŞKUR tarafından gençlere mesleki danışmanlık eğitimi verilirken kamplara katılan öğrencilere etkinlikler de düzenlendi. Kırşehir Hirfanlı Kamp Merkezi'nde 7 dönem halinde 24 Haziran'da başlayan ve 15 Eylül'e kadar deva m eden yaz kampları etkinlikleri sona erdi. Hirfanlı'da yaklaşık bin 300 öğrenci bu kamplardan faydalanarak Hirfanlı Kamp Merkezimizde eğlence etkinlikleri, müzik dinletisi etkinliğiyle devam etti. Kendi kültürümüzü tanıtacak, Kırşehir'imizi tanıtacak etkinliklerimiz odu. Konya ve Nevşehir'e geziler düzenledik. Zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda Türkiye Futbol Federasyonu ve diğer bütün federasyonların almış olduğu Meclis'te de araştırma komisyonu kurularak dopinge sıfır tolerans ile yola çıkılan bir anlayış hâkim şu anda Türkiye genelinde. Bununla ilgili gençlerimize bilgi verilmesi için İl Sağlık müdürlüğü ile koordineli bir çalışmalar sonucu 2 tane doktorda kamlarda görev yaptı. Doktorların verdiği bilgilerle dopingle mücadele konusunda gençlerimizi bilgilendirdik. Kırşehir’den doğa ve deniz kampına katılan gençlerin de bir ay sonra toplanma merkezi olan Kırıkkale’de 15’er kişilik kafileler halinde kampa gönderildi. dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, “Kırşehir'den doğa ve deniz kampına gençlerimizin dönemleri bize gençlerden daha farklı. Gençlerimiz 7. dönem halinde gittiler. Kırşehir Hirfanlı’da düzenlenen Gençlik kampına kaman ve Kırşehir’e büyük ekonomi katkılar sağladı. Kış kamplarımız devam ediyor” diyerek açıklamasını tamamladı.
(HABER: SALİH GÜNER)