Kırşehir’de Valiliğin ve Milletvekillerinin destekleri ile ilçelerimize yapılan halı saha ve çim sahalara ve güzelim spor tesislerine rağmen, amatör kulüp sayısının giderek düşmesi sonucu Kırşehir Birinci Amatör Küme sadece 5 takımlı oynanmaya başlandı.
Kırşehir’de bundan 20-30 yıl önce bütün imkansızlıklara, tesis ve malzeme yokluğuna rağmen takım sayısını 30-40 olduğunu, 2017 Kırşehir’in de spor tesislerine ve malzeme sıkıntısı yaşanmamasına rağmen takım sayısının bir elin parmağını geçmemesi Kırşehir’de futbolun gelişmesini isteyenleri endişelendirmeye başladı.
Kırşehir’de amatör kulüp sayısının arttırılması için Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikâil Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve özellikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan’ın daha çok çaba harcamalarını, Kırşehir’de düşen takım sayısının nedenlerini araştırarak bu sorunu çözümlemelerini isteyen Kırşehir spor kamuoyu bu konuda gazetemize gelerek endişelerini ve önerilerini dile getirdiler:
“Kırşehir’de bundan 15-20 yıl 70-80 bin nüfuslu Kırşehir’de önce onlarca amatör takım vardı. Birinci ve İkinci Amatör Küme ligleri bulunuyordu. Ne doğru dürüst bir çim sahası, soyunma odaları vardı. Futbolcular dolmuşun içinde soyunup giyinirdi. Çamur deryasındaki sahada mücadele ediliyordu. Ama bugün modern çim statlar, sıcak-soğuk duşlu soyunma odaları var. Ancak buraları kullanacak amatör takım sayısı yok. Bugün merkez nüfusu 135 bine yükselen Kırşehir’de Birinci Küme düzenleniyor ve buraya katılan takım sayısı sadece 5. Bu durum Kırşehir’de futbolun gelişmesini, Kırşehir Belediyespor’un şampiyon olup profesyonel liglerde kalıcı olmasını isteyen bizleri endişelendiriyor. Neden takımlar lige katılmıyor, katılıyorsa neden ligden çekiliyor? Onların takım kurmaları için, lisans çıkarmaları, malzeme alabilmeleri için mutlaka il yöneticilerimiz bir kaynak oluşturmalı. Yoksa yapılan bu güzelim tesisler kullanılamayacak. Geleceğimiz olan gençlerimiz spordan koparak, kötü alışkanlıklara yöneleceklerdir. Lütfen il yöneticilerimiz artık Kırşehir’deki amatör futbolun gelişmesi için bir şeyler yapsınlar. Takımlar arasında yaşanan gerilimlerin azaltılması için kulüp yöneticileri mutlaka bir araya getirilmeli, kardeşlik ve dostluk köprüleri kurulmalı. Futbola siyaset sokulmamalı, kulüpler arasında ayrım yapılmadan herkese eşit imkanlar sunulmalı. Bunlar yapılmazsa acı olacak ama gelecek yıllarda lig bile kurulamayacak.”
Geçmiş yıllarda kurulan ve yıllarca futbol, basketbol, voleybol ve hentbol dallarında mücadele eden takımların isimleri şöyle:
Ahispor, Akçaağılspor, Akpınarspor, Aşıkpaşaspor, Bahçelievlerspor, Boztepe Malya Spor, Değirmenkaşıspor, D.S.İ.Spor, Çiçekdağı Belediyespor, Gençlerbirliğispor, Gölhisarspor, Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi Spor, Karacaörenspor, Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Kulübü, Kırşehir Belediye Gençlikspor, Kırşehir Fen Lisesi Spor Kulübü, Kırşehir Gazispor, Kırşehir Gençlikspor, Kırşehir Lisesi Spor, Kırşehir Demirspor, Kışlapınarspor, Köy Hizmetlerispor, Kırşehir Sağır ve Dilsizler Spor Kulübü, Kındamgücü, Kuruağılspor, Kurugöl Gençlikspor, Kuşdillidemir Spor, Kuşnakspor, Mucurgücüspor, Nasuhdede Polatspor, Özbağ Belediyespor, Özkalespor, Polisgücüspor, Petlasspor, Prof. Dr. Erol Güngör İlk Öğretim Okulu Spor Kulübü, S.S.K Hastane Spor, Sağlık Spor, Sıdıklıspor, Yeni Kırşehirspor, Yeşil Kamanspor, Meslek Yüksek Okuluspor, Yeşil Ulupınarspor, Yeni Çayağzıspor, Atak Gençlikspor, 1969 Kırşehirspor, Kırşehir Belediyespor, Mucur Yabanlıspor.
Öte yandan Kırşehir Birinci Amatör Küme Futbol Ligi Yeşil Özbağspor’un lisans çıkaramaması, 1968 Kırşehirspor Kulübü’nün ligden çekilmesi sonucu hafta sonunda sadece iki maç oynandı. Bu maçlarda Yabanlıspor, Atakspor’u 8-1, Çayağzıspor da Mucurspor’u 2-1 mağlup etti.
Şampiyonluğun Çayağzıspor ile Yabanlıspor arasında geçmesi beklenen Kırşehir Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’nin sadece 4-5 takımla oynanmasının Kırşehir’deki amatör futbolun içine düştüğü kötü durumun en bariz göstergesi oldu. (HABER: SALİH GÜNER)