Taekwondo eski Milli Takım antrenörü ve milli sporcu Sinan Demir, Kırşehir’deki gençlere ve öğrencilere spor yapmaları önerisinde bulundu.
Gençlerin öncelikle kendileriyle barışık olmalarını tavsiye eden Sinan Demir, başarılı sporcular ve şampiyon olmaları için bazı öneriler yaptı. 
Sporcuların şampiyonluğa giden yolda rakipleriyle iletişimde mütevazılığı elden bırakmamalarını isteyen Sinan demir, gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Sporda disiplinli ve saygılı olmak her zaman uzak mesafeleri yakınlaştırır. Kırgınlıkları ön yargıları ortadan kaldırır. Örneğin bir ağaç düşünün, önce tomurcuklanır sonra çiçek açar. Daha sonra çekirdeğe meyve olduğu ortaya çıkar. Daha sonra da ham tat orta tat ve olgun tat olarak kendini gösterir. Olgun tat olunca meyve dalında aşağı doğru eğik durur. Biz buna spor değimi ile olgun ve mütevazi deriz. Şampiyonluğa ulaşan kişide tıpkı olgun meyve gibi ve burnu havada değil tam tersi kendisini yetiştirenlerin karşısında tevazu ile saygı gösterir. Sevgili genç şampiyon adayları tarihe ve geçmişe iz bırakmak istiyorsanız güzel ahlakla beraber şampiyonluğunuzu süslersiniz. Her zaman gıpta ile konuşulan kişi olursunuz. Doğru adres olarak halk arasında takdire şayan olursunuz. Bu da size kimlik ve kişilik kazandırarak rol model şampiyon olduğunuzun ispatıdır. İşte o zaman itibarla beraber spor sermayesini elde etmiş olursunuz. Değerli şampiyon adayı gençler şunu hiçbir zaman unutmayın. Size emek veren, sizleri zirveye taşıyan değerli hocalarınızı aklınızdan asla çıkarmayın. Vefalı olanların, saygıda kusur yapmayanların her zaman hocalarınızın kalbinde taht kurduğunu unutmayın. Çünkü sizler yarışmacısınız. Gün gelir zirveden inerseniz yine sizi zirveye taşıyanlarla beraber olacaksınız. Şu atasözünü asla unutmayın. Dost olduklarınızla güzel geçininki kötü olduğunuzda arkanızdan konuşacak sözleri olmasın. Yine kötü bildiklerinizle güzel geçininki dost olduğunuzda mahcubiyettik yaşamayın. Bu düsturla hareket ederek şahsen kendim birçok şampiyonluklar elde ettiğimde branşım itibari ile spor camiasında saygıyı ve sevgiyi hiçbir zaman elden bırakmadım. Bu ilkeli davranışla birçok kapılar kendiliğinden açılarak imkanlar açısından birçok olumlu teklifler almışımdır. Burdan şunu anlamalıyız ki sadece şampiyon olmak kafi değildir. Saygılı ve ilkeli olmamız gerekir.” (HABER: SALİH GÜNER)