Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Avrupa Spor Haftası'' etkinliklerinin açılışı gerçekleştirildi
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aşıkpaşa Spor Salonunda bu yıl 23-30 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış töreni yapıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve Kırşehir Vali Yardımcısı Ercan Ateş’in açılış konuşmasına geçildi.
Sonrasında İl Müdürlüğü Halk oyunları, Oturarak Voleybol, Özel Sporcular Semazem gösterisi düzenlendi.
Perşembe günü Aşıkpaşa Spor Salonu’ndaki yapılan Avrupa Spor Haftası'' etkinliği çerçevesinde açılış konuşmasını Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin yaptı.
Şahin yaptığı konuşmada “Sayın Valim değerli şube müdürlerim, çok kıymetli antrenörler, çalışma arkadaşlarım ve basınımızın güzide temsilcileri. Geleceğimizin teminatı sevgili gençler, gözümüzün nuru özel sporcularımız, her zaman, ‘Spor Her Yerde Spor’ sloganı ile burada bulunan spor sevdalıları, çok değerli velilerimiz. Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun himayesinde Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonunun organizesiyle il müdürlüğümüz tarafından gerçekleştireceğimiz Avrupa Spor Haftası programını hepiniz hoş geldiniz. Bugün güzel ilimiz Kırşehir’de olduğu gibi 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen bu organizasyonda ve hafta boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerle tüm dünya ya Türkiye’nin spora ve sağlığa vermiş olduğu önemi bir kez daha göstermiş olacağız ve hep beraber ‘Sporda biz de varız, hareketteyiz Kırşehir’ diyeceğiz. ‘Hareket sen istersen başlar’ diyerek pandemi sürecinde sağlık ve hijyen tedbirlerini alarak tüm ekibimizle birlikte uzun süredir hareket edemeyen herkesi sporla buluşturmayı hedefliyoruz. ‘Spor güçlendirir, canlandırır ve mutluluk verir’ diyerek tüm tedbirleri almak suretiyle bir çok branşta spor okulu faaliyetlerimizin yanı sıra ‘Mesafemi koruyorum, sporumu yapıyorum’ projesi kapsamında tüm vatandaşlarımızı hareketli bir hayata davet ediyoruz. Sadece antrenörlerimizin eşliğinde yapılan spor branşlarının yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan spor psikoloğu, diyetisyen ve fizyoterapistlerimizin bilgi ve destekleriyle sağlığa ve başarıya giden yolda spor yapan tüm kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza destekleyici programlar hazırlıyoruz. Bu kapsamında ‘Sağlık Yaşan ve Spor Merkezimizi’ hayata geçirerek sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz. ‘Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri’ Avrupa Spor Haftası açılış programımıza katılan tüm sporcularımıza, ailelerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şu sloganla konuşmamı tamamlamak istiyorum. ‘Spor Yap Zinde Kal, Hareket Ol Mutlu Ol, Genç Kal Asla Pes Etme Hayatı Kaçırma, saygılarımla…” açıklamasında bulundu.
Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin’in konuşmalarının ardından Kırşehir Vali Yardımcısı Ercan Ateş konuştu.
Vali Yardımcısı Ateş konuşmasında, Kırşehirli gençlerin spora büyük önem verdiğini ve eğitimde marka olan şehrin sporda da marka olması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
(Haber: Salih GÜNER)