Vali Akın, Kırşehir’de sporu değerlendirdi:

 “Amatör kulüplerimizin her zaman yanında olacağız”

Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, 40 Şehirgücüspor Kulüp Başkanı Turan Koçak ve Spor Muhabiri Salih Hançer önceki gün Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ı makamında ziyaret ederek Kırşehir’deki spor konusunda görüş fikir alışverişinde bulundular.

“AMATÖR SPORA DESTEK VERECEĞİZ”

Geçmiş yıllarda Kırşehir’de 40’tan fazla amatör kulüp varken bugün sadece 5 kulübün faaliyet gösterdiğini belirten Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, amatör kulüplerin önemine dikkat çekti.

40 Şehirgücüspor Başkanı Turan Koçak ve Spor Muhabiri Salih Hançer’le birlikte Vali İbrahim Akın’ı ziyaret eden İl Temsilcisi Hakan Koçak, Kırşehir’de kulüp sayısının azlığından  yakınırken, destek talebini yeniledi.

Vali İbrahim Akın da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilde sporun gelişmesine katkıda bulunmak için maddi ve manevi destek vereceklerini söyledi.

Amatör kulüplerin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Kırşehir Valisi İbrahim Akın, son yıllarda özellikle futbolun dünyada bir tutku haline geldiğini söyledi.

Spor kulüplerinin kalıcı gelirleri olmadan bu faaliyetleri sürdürmelerinin zor olacağını ifade eden Vali Akın, “Zaman ve fırsat buldukça Kırşehir’de spor faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Ben de gençliğimde futbol oynadım. Amatör kulüplerin yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Bu nedenle spor kulüplerinin faaliyetlerini yaparken mutlaka kalıcı gelirlerinin olması gerekiyor. Kırşehir’de Valilik olarak her zaman amatör spor kulüplerinin ve sporcularımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu çerçevede spor kulüplerimize gereken desteği vereceğiz. Çünkü gençlerimizin sağlıklı ve başarılı olmaları, toplumumuza ve milletimize yararlı olabilmeleri için kötü alışkanlıklardan uzak durup spora yönelmelerini istiyoruz ve bu konuda her türlü çabayı harcıyoruz” dedi.

Fırsat ve zaman buldukça TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta mücadele edene Kırşehir Belediyespor’un maçlarını izleyen Vali Akın ziyarette Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak’tan Kırşehir’deki futbolun son durumu ve kulüplerin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. 

Ziyarette Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, 20 Mart Pazar günü oynanacak şampiyonluk maçının Ahi Evran Üniversitesi sahasında oynanmasını talep etti.

Vali Akın, bu önemli maçın Ahi Evran Üniversitesi sahasında oynanması için Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı aradı ve bu önemli maçın orada oynanmasını sağladı.

 Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, ziyaret sonunda Vali İbrahim Akın’ı Pazar günü saat 15.30’da Ahi Evran Üniversitesi sahasında oynanacak 40 Şehirgücüspor-Mucurgücüspor arasındaki şampiyonluk maçını izlemeye davet etti. (HABER: SALİH GÜNER)