Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması Hirfanlı Barajında düzenlendi. 
Şenlik havasında geçen organizasyona Vali Yardımcısı Ercan Ateş, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, KASOP-DER Başkanı Mustafa Er ve amatör balıkçılar katıldı. 
Yarışmada dereceye giren balıkçılara ödülleri katılım erkanı tarafından verildi. Organizasyonun sonunda Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara alabalık ikramında bulunuldu. 
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, amatör balıkçılığın önemine ilişkin bilgiler aktararak doğal dengeyi bozmadan bu sporun yapılması gerektiğini bildirdi. 
Başkan Er ise, "Usulsüz avcılığın önlenmesine yönelik denetimlerin yanı sıra avcıları bilinçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetleri de yapıyoruz.  Elektroşokla avcılık sadece balıkları değil, tüm canlıları etkiliyor ve barajların ve göllerin ekolojik yapısına da zarar veriyor. Gölde uygulanan akımın şiddetine göre 20-30 metrekarelik bir alandaki bütün canlılar ölüyor, yok oluyor.  Avcılar, bayılan büyük balıkları toplayarak piyasaya sunuyor. Ağlarla avlanmak yerine biraz kolaycılığa kaçıyorlar ama göle ve tüm canlılara çok büyük ölçüde zarar veriyorlar. Gölün ekosistemine zarar veriyorlar. Şok uygulanan bölgedeki canlıların yaşam alanını tamamen tahrip ediyorlar. Bu arada, bunun insanlara ve kendilerine de zararları oluyor. Bu yöntemle avlanmak kendileri için de ölüm riski ve tehlikesi oluşturabiliyor. Bu tür avcılık yapanları yakalamak zor. Bilinçsizce balık avlıyorlar. Biz Amatör Balıkçılar olarak bilinçsizce avlanan diğer balıkçılar gördüğümüz takdirde avlanmada bilinçlenmesi için yönlendiriyoruz. Böyle bir tehlike ortadayken bilinçsiz avlanmanın olması gerçekten çok üzücü bir durum. Bilinçsizce avlanmanın ve bunun sonucundan balık yumurtalarının yok olması katliamdır. En büyük tehdit ise balıkçıların bu eğitimleri aldığı halde barajlarda, sığ sularda, nehirlerde yüksek derecede balıkların ölümüne neden olan jeneratör, mırmır, tırıvırı gibi şeyler kullanmasıdır. Bu şekilde avlanıldığı zaman balıkların bırakmış olduğu binlerce yumurtanın yok olmasına neden oluyor. Bu bir katliamdır. Zaten bununla ilgili gerekli denetimleri yapılmaktadır. Bu tür durumlarda bizim vatandaş olarak uyarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)