Önce Kırşehir’i, şimdi de Amasyaspor’u şampiyonluğu taşıdılar

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: Raşit Yorgancılar xx, Tolga Dede xx, Mehmet Öcal xx

AMASYASPOR 1968 FK: Ümit Kurt xx, Kadir Doğukan xx, Emre Batı xx, Artun Kütükçü xx, Muhammed Sak xx, (Kadir Baylan dk. 89 ?), Tugay Tiryaki xx, Burhanettin Sever xx, Emin Akyıldız xx, Kadir Samet Eser xx (Emin Soğuk dk. 74 x), Yasin Berkay Yalçın xx, Sefa Turan xx

ANKARA TKİ: Seyfullah Dere xx, Çağatay Özkan xx, Berkay Yücesoy xx, Mert Tutar xx (Yusuf Tosun dk. 58 x), Metehan Cavit Yıldırım xx, Metin Aydın xx, Yiğit Ener Aydın xx, Hüseyin Değer xx, Hamit Kargın xx, İsmail Alper Hacıoğlu xx

GOLLER: Emin Akyıldız (dk. 84) (Amasyaspor 1968 FK), Yiğit Ener Aydın (dk. 42) (Ankara T.K.İ)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig 5. Bölge 1. Grubu şampiyon olarak tamamlayan Amasyaspor 1968 Futbol kulübü Bartınspor’u 3-0, Ankara TKİ ile Kayseri Kadir Has stadında 1-1 berabere kalarak 3. Lige çıkmaya hak kazandı. 17 yıldır profesyonel lig hasretini sona erdiren Amasyaspor 1968 Futbol kulübü, sonunda bu sezon bunu başardı ve TFF 3. Lig’e çıkarak büyük sevinç yaşadı.

017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Kırşehir Belediyespor’da şampiyon olan Teknik Direktör Ercan Kul, futbolculardan Emre Batı, Kadir Baylan ve Tugay Tiryaki aynı başarıyı bu kez Amasyaspor formasıyla yaşadılar.

Bilindiği üzere Kırşehir Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’te grubunda birinci olmuş, diğer grubun birincisi Nevşehirspor ie 21 Nisan 2018 tarihinde Ankara Osmanlı Stadı’nda oynadığı final maçını 112 dakikada Turgay Tiryaki’nin golü şampiyon olarak 3. Lig’e yükselmişti.

Kayseri’de oynanan ve nefesleri kesen final maçının ilk yarısını Ankara TKİ 42. dakikada bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda da karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın 84. dakikasında Amasyaspor Emin Akyıldız’la beraberliği yakaladı ve müsabaka karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. Bu sonuçla play-off’un ilk maçında Bartınspor’u 3-0 yenen Amasyaspor, ikinci maçta ise Ankara TKİ takımıyla 1-1 berabere kalarak 1 puan almayı başardı ve toplamda 4 puanla play-off’u lider tamamladı. Böylece yeşil-beyazlı Amasyaspor, 18 yıl sonra şampiyon olarak adını 3. Lig’e yazdırdı. (HABER: SALİH GÜNER)