2. Lig Kırmızı Grupta ilk yarının bitimine 6 hafta kaldı, Kırşehnir Belediyespor zirve yarışını sürdürüyor

Aman Kırşehirimize nazar değmesin!..

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 11’inci hafta maçlarıyla devam edilirken, haftayı kendi saha ve seyircisi önünde Kahramanmaraşspor’u da yenerek 4’te 4 yapan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor zirveye adım adım yaklaşırken, lider Tuzlaspor’da haftayı kayıpsız geçerken, Bandırmaspor ve Ankara Demirspor bu hafta puan kaybetti.
2.Lig Kırmızı Grupta 11’inci hafta maçları sona erdi. Toplam 9 karşılaşmanın oynandığı 11’inci haftada fileler toplam 21 kez ağlarla buluştu. Bu 11 karşılaşmanın 6’sını ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken 2 karşılaşma ise golsüz beraberlikle sonuçlandı.
Ligde yoluna emin adımlarla ilerleyen ve 3’te 3 yapıp zirveyle arasındaki puan farkını düşüren Kırşehir Belediyespor, 11’inci hafta maçında grubun güçlü takımlarından olan Kahramanmaraşspor’u konuk etti. İlk dakikalarda golü bulan ve 1-0 öne geçen yeşil-beyazlı temsilcimiz 1-0’lık skoru 85 dakika boyunca kordu ve mücadeleyi kazanarak 4’te 4 yapıp puanını 23 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Ligdeki 4’üncü yenilgisini Kırşehir Belediyespor karşısında alan Kahramanmaraşspor ise 11’inci haftayı 15 puanla 9’uncu sırada tamamladı.
Tuzlaspor kazanmaya devam ediyor. Son 2 karşılaşmasında geriye düşen ve 1 galibiyet 1 beraberlik alan İstanbul temsilcisi sahasında konuk ettiği maçta Ergene Velimeşespor karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak puanını 26’ya çıkararak liderliğini korudu. Ligdeki 6’ncı yenilgisini alarak 11 puanda kalarak haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Ligin şampiyonluk adaylarından olan Bandırmaspor, sahasında konuk ettiği Bodrumspor ile golsüz berabere kalarak çok önemli 2 puanı evinde bıraktı. Ligdeki 5’inci beraberliğini alan Bandırmaspor puanını 23 yaparak haftayı 2’nci sırada tamamladı. Güçlü rakibi karşısında evine beraberlikle dönen Bodrumspor ise puanını 10 yaparak haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Ligde fırtınalar estiren ve son 4 maçının tamamını kazanarak zirveye doğru emin adımlarla ilerleyen Ankara Demirspor’a Bayburt İl Özel İdarespor dur dedi. Son 3 maçını kazanan Bayburt İl Özel İdarespor haftanın maçında sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor’u 1-0’lık tek skorla mağlup ederek puanını 20 yapıp 6’ncı sıraya yükseldi. Haftalar sonra yenilgiyle tanışan Başkent temsilcisi Ankara Demirspor ise 22 puanda kalarak 4’üncü sıraya geriledi.
Kendi sahasında Sivas Belediyespor’u konuk eden Kastamonuspor maçı 2-1’lik skorla kazanarak puanını 21 yapıp haftayı 5’inci sırada tamamlarken, ligdeki 2’nci yenilgisini alan Sivas Belediyespor ise 17 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Vanspor’un inanılmaz düşüşü devam ediyor. Hafta arasında Türkiye kupasında tur atlayan Vanspor ligin 11’inci haftasında deplasmanda karşılaştığı Sakaryaspor’a 4-2 yenilerek galibiyet hasretini 5 maça çıkardı. Bu sonucun ardından 18 puanda kalan Vanspor haftayı 7’nci sırada tamamlarken, ligdeki 3’üncü galibiyetini alan Sakaryaspor ise puanını 11’e çıkararak haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Haftanın golsüz biten maçında Elazığspor ile Uşakspor karşılaştı. Her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise alt sıraları yakından ilgilendiren maçında Niğdespor sahasında Kardemir Karabükspor’u 4-0’la geçti. (HABER: SALİH GÜNER)