Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin:

“AMACIMIZ YETENEKLİ GENÇLERİ BULMAK”

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına aralıksız devam eden genç hentbolcular çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırşehir’de tüm spor branşlarına verdiği destek ve çalışmalarla il genelinde sporda başarı çıtasını yükseltmek ve sağlam bir alt yapı oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda Kırşehir’in dört bir tarafında il seçmeleri yaparak, yetenekli genç kız ve erkek sporcuları bünyesinde devam eden hentbol spor okullarına kazandırıyor. 
Aşıkpaşa Spor Salonunda küçük ve büyük yaş gruplarından 70 öğrenci, hentbol antrenörü Gülseren Kılıç Kaya ve Fuat Kılıç nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. 
Kılıç, Kırşehirli çocukların yoğun ilgi gösterdiği hentbol okullarında kısa sürede büyük beceriler elde eden sporcuların, geleceğin hentbolcuları olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade etti.
“ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Gülersen ve Fuat hoca alt yapıya büyük önem verdiklerini belirterek, “Yaz kış demeden çocukların üzerine eğilen ve yetenekli olanlara Kırşehir’de yapılan müsabakalarda çeşitli yaş kategorilerinde forma şansı veren antrenörlerin çabasının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.
 “AMACIMIZ YETENEKLİ GENÇLERİ BULMAK”
Amaçlarının Kırşehir’de sporun çıtasını yükseltmek olduğunu belirten Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Kırşehir’de çok iyi bir potansiyel olduğunu ancak çocuklarla bire bir ilgilenmek gerektiğini söyledi. 
Uzun yıllar sporun içinde olduklarını ve hangi çocuğa ne eğitim verileceğini çok iyi bildiklerini belirten Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Bizim amacımız genç ve yetenekli gençlerin kaybolup gitmesine engel olmak. Antrenör arkadaşlarımızla çok iyi bir ekip çalışması yaparak Kırşehir sporuna faydalı olacak çocuklara hentbolun inceliklerini öğretiyoruz. Ardından yetenekli ve hentbola ilgisi yüksek olan çocuklara lisans çıkartarak hedeflerini belirliyoruz” dedi.
SPOR BRANŞLARINDA HEDEFLERİMİZ BELLİ
Numan Nafiz Şahin, “İl Müdürlüğü bünyemizde devam eden hentbol çalışmaları haftanın belirli günlerinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Spor okullarımızda eğitimlerine devam eden sporcularımız okul sporları kapsamında yer alan müsabakalarda farklı yaş kategorilerinde mücadele ediyorlar. Tek amacımız ise bu yetenekli sporculara sahip çıkarak Kırşehir’de sağlam bir alt yapı oluşturmak ve çocuklarımızı milli takımlarımıza kazandırmak. Buradan hentbol sporuna ilgi duyan ailelere de seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı kesinlikle spor branşlarına teşvik edin. Yaz sezonu boyunca ücretsiz kayıt yaptırabileceklerini, kayıt yaptırmak isteyen ailelerin Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne kayıt yaptırabilirler. Öğrencilerin arasında çok yetenekli ve geleceği parlak sporcular var. Genç yaşlarda alınacak eğitim ve terbiye ile başarılı olunacağını, kendisinin de bu konuda ailelere yardımcı olduğunu belirterek, daha fazla öğrencinin müracaat ederek ve eğitim alarak Kırşehir’de hentbol branşında iyi bir alt yapı kurup Kırşehir’de spor anlamında sağlam adımlar atmak istiyoruz” dedi. (HABER:SALİH GÜNER)