Kırşehir’de yetişmiş, başarısıyla 1. Lig’de, 2. Lig’de ve 3. Lig’de uzun yıllar top koşturmuş Kırşehirli emektar futbolcularımızdan Ali Uçar’a nihayet sahip çıkıldı.
Kırşehirspor’da forma giyen pek çok futbolcu Kırşehir’deki kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak yerleştirilirken, Ali Uçar bu şanstan nedense yararlanamadı, futbol yaşamı bitince elinden tutulmadı, deyim yerinde ise sefilleri oynadı.
Kırşehir Özbağ doğumlu olan Ali Uçar, 1983 yılında o dönemki teknik direktör Fehmi Kuş tarafından Kırşehirspor amatör takımına seçildi.. Amatör takımda çok iyi performans sergileyince profesyonel olarak yeşil-beyazlı formayı giymeye başlayan Ali Uçar, “Kırşehirspor formasıyla 3.Lig’de 2 yıl yeşil-beyazlı formayı gururla giydi.
1985 yılında yeşil-beyazlı forma altında şampiyonluk sevinci yaşayarak 2. Lig’de top oynamaya başlayan Ali 1986-87 sezonunda ise Kırşehirspor formasıyla 2.Lig’de oynadıktan sonra Ankara’nın en köklü kulüplerinden Gençlerbirliği’nin transfer oldu. Burada 1,5 yıl forma giydikten sonra 1989’da yılında Bartınspor’a kiralık gitti. 1990 yılında Bartınspor’la 2. Lig’de oynadı. Bartınspor’un ardından 1992 yılında Çubukspor’a transfer oldu.
Çubukspor’un ardından 1993 yılında Aksarayspor’a transfer oldum. 1 yıl bu takımın formasını giydikten sonra 1994 yılında DHMİ Spor’da oynadı. Takvimler 1995’i gösterdiğinde ise Çorumspor’a transfer oldu. 1997 yılına kadar Çorumspor’da oynadı.
1998 yılında Kırşehir Petlasspor’a transfer olarak 2. kez Kırşehir’de forma giyme şansına buldu ve 2 yıl Petlasspor’da forma giydi ve şampiyon olarak 3.Ligi’ne çıktı.
Sonra futbol hayatına antrenör olarak devam eden Ali Uçar, Kırşehirspor’un Kulüp Başkanı Berat Bıçakçı’nın da büyük desteğiyle antrenörlük kursuna gitti. İstanbul Riva’da 1 ay süren kurs sonunda UEFA A Lisansımı alan Ali Uçar, dönem dönem belli takımlarda yardımcı antrenörlük yaptı. Başkan İbrahim Kaya döneminde Antalya’daki kursa gönderildi ve UEFA A diploması aldı. Kırşehirspor’da yardımcı antrenörlük ve bir dönemde teknik direktörlük yaptı.
Ancak çok sıkıntılar çekmesine rağmen hiç il dışına gitmedi, iş bulmakta ciddi anlamda çok zorluklar çekti, işsiz kaldı. Futbola kısa bir süre ara verdikten sonra Kırşehir
Devlet Hastanesi’nin acil servisinde şirket elemanı olarak çalıştı. Birkaç yerde tezgâhtarlık yaptı. Aldığı UEFA A belgesi hiçbir işe yaramadı. Başta Kırşehirspor olmak hiçbir takım Ali Uçar’a sahip çıkmadı.
Kırşehir sevgisinden başka illere gidemeyen Ali Uçar, Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursla kısa süreli kurslarla iş ve aş buldu, hem evinin geçimine katkıda bulundu, hem de Kırşehir’de yetenekli gençlere futbolu sevdirdi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Ali Uçar’a Kırşehir’in ve Kırşehirspor’un sahip çıkmaları konusunda defalarca yazılar yazıp, yetkilileri göreve davet ettik. Sonunda Kırşehir Belediyespor’un sportif direktörü Salih Eken’in önerisi ile Başkan Veli Şahin Ali Uçar’a sahip çıktı ve onu yardımcı antrenör olarak takımda görev almasını sağladı.
Ali Uçar’a sahip çıkan ve ona görev veren Kırşehir Belediyespor Başkanı Veli Şahin ve Sportif Direktör Salih Eken başta olmak ezere herkesi kutluyor, Ali Uçar’a yeni görevinde başarılar diliyoruz. (HABER: SALİH GÜNER)