33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf Futbol Turnuvası düzenlendi.
Ahi Stadında düzenlenen ve Ahi Spor ile Evran Spor arasında oynanan müsabakada şampiyon olan takıma Vali İbrahim Akın tarafından kupası verildi. Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ise 2.’lik kupasını takdim etti.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, “Bu sene 33.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında esnaflarımızın oynadığı takımlardan oluşan turnuva düzenlendi. Şampiyon takımı ve turnuvaya katılan bütün esnaflarımızı kutluyorum.” dedi.
Bu sene Ahilik Haftasının buruk ve sönük geçtiğini bunun sebebinin ise Ülkede yaşanan Pandeminden dolayı olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Gerçekten ülke olarak oldukça sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu sıkıntılar haliyle Ahilik haftasını da büyük ölçüde etkiledi. Eski dönemlerde yaptığımız Ahilik Haftalarında buraya 81 İlden binlerce kişi gelir her ilin kendine ait yörelerini sergilerlerdi. Ama bu sene maalesef hiç birini çağıramadık ve bizim açımızdan sönük bir bayram geçti. Bizler inanıyoruz ki ülke olarak içine düştüğümüz bu durumdan en kısa sürede maskemizi takıp, sosyal mesafemize ve temizliğimize dikkat ederek atlatacağız. Sadece biraz sabredip Sağlık Bakanlığının talimatlarına uymaktan başka yapacağımız hiçbir şey yok. Ahilik haftasının 4’üncü gününde Futbol organizasyonu yapıyoruz. Bu ve buna benzer organizasyonları maalesef tam anlamıyla istediğimiz gibi yapamadık. Futbol turnuvasında burada tribünler dolardı ve karnaval havasında geçerdi. Sebebini zaten sözlerimin ilk başında söylemiştim. Gelecek yıllarda Ahilik Haftasının Futbol ve Spor branşlarının dalını geniş kitlelere ulaşacak şekilde yaparak Bayramı, Bayram tadında geçirmeye çalıştık. Bu futbol organizasyonu sadece 1 günlük olarak değil Pazartesi günü başlayıp Cuma günü final maçıyla noktalandı. İnşallah bu seneyi böyle geçiririz ve gelecek yıl daha planlı programlı bir şekilde organize ederiz” şeklinde konuştu.
Ahilik geleneğini yaşatmak ve Ahi Evran-ı Veli’yi anmak amacıyla bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamın da düzenlenen Esnaflar Futbol Müsabakası Finali Etkinliğine Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Çağatay Han Torun da katıldı. (HABER: SALİH GÜNER)