Emniyet yeni sezon öncesi Kırşehirspor taraftar gruplarıyla bir araya geldi

Ahi Stadı’na yeni sezonda en 
fazla 2 bin 322 taraftar alınacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un taraftar grupları yeni sezonda alınacak tedbirler hakkında Polis evinde İl Emniyet Müdür yardımcısı ve Müsabaka Güvenlik Amiri Ayhan Aydın ile bir araya geldi.
Polis evinde gerçekleştirilen toplantıya Çevik Kuvvet Şube Müdürü Celal Yurdakul, Emniyet Şubesi Spor Bürosundan Ahmet Aslan, Kırşehirspor Taraftar grubu başkanı Bekir Adıgüzel, Amigo Halil Kurt, Tribün Lideri Yaşar Adıgüzel, taraftarlardan Ali Keleş, Hakan Dağıstan, Ahmet Kalender, Celal Ulusman, Yasin Gözükara Serkan Mamuk ve Kırşehir Belediyespor’un taraftarlardan sorumlu yöneticisi Murat Tekdoğan katıldı.
Yaklaşık 2 saat süren sezon öncesi toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür yardımcısı ve Müsabaka Güvenlik Amiri Ayhan Aydın, “Öncelikle bu davetimizi kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Herkesin bildiği gibi Kırşehir Ahiler diyarı olduğundan dostluğun kardeşliğin pekiştiği bir şehirdir. Gerek sosyal gerekse de sportif anlamda herkesin takdirini kazanan bir ilin en büyük takımının taraftarlarını konuk etmekten dolayı son derece mutluyuz. Herkesin bildiği gibi ülke olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Hastalıklarla boğuştuğumuz bu dönemde sizleri buraya davet etmemizdeki en büyük amaç yeni sezon öncesi TFF’nin koymuş olduğu kuralları sizlere burada basın yoluyla duyurmak istiyoruz. Öncelikle sözlerime başlamadan önce buraya gelen taraftarları en iyi şekilde ağırlayıp dostluk köprüleri oluşturduğunuz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizler bu şehrin takımına destek vererek bu günlere gelmesindeki en büyük paya sahip kişilersiniz. Yeni sezonda stadyuma yarı kapasiteyle taraftarlar alacağız. Bu konuda siz değerli taraftarların liderlerine büyük iş düşüyor. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yılda Kırşehir Emniyetine yardımcı oldunuz. Bu sezon aşı olmayan taraftarlarımızın hiç biri müsabakalarını yerinden takip edemeyecek. Bu konuda siz değerli basın ve taraftarların önünde aşı yapmamış kişilerin bir an önce aşılarını olup maçları yerinde takip etmesini istiyoruz. İnşallah herkes aşısını olur ve daha sonraki süreçlerde tam kapasiteyle maçları takip ederiz” ifadelerini kullandı.
İl Emniyet Müdür yardımcısı ve Müsabaka Güvenlik Amiri Ayhan Aydın’ın konuşmalarının ardından, Emniyet Şubesi Spor Bürosundan Ahmet Aslan’da TFF’nin koymuş olduğu kriterleri taraftar gruplarına tek tek okudu.
İŞTE YENİ SEZONDA ALINACAK TEDBİRLER
1- TFF Yönetim Kurulu tarafından aksine bir karar alınmadığı sürece, Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası 2021 – 2022 Sezonu müsabakalarında stadyum seyirci kapasitesinin % 50’si oranında ev sahibi takım seyircisi alınabilir. Müsabakalara misafir takım seyircisi alınmaz. Koltuklar bir dolu, bir boş olacak şekilde kullanılır. Protokol Tribünü, Basın Tribünü ve Localar tam kapasite ile kullanılabilir. HES sorgulamasına göre risk grubunda bulunan kişiler ile aşağıdaki koşulları sağlamayanlar stadyuma alınmaz. 
2-T.C. Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren 180 gün süre ile; Covid-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma girebilirler. 
3-TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakalarında kişilerin stadyumlara girişleri, ev sahibi kulübün sorumluluğunda HES uygulaması üzerinden kontrol ile yapılır. 
4-2021-2022 Sezonu Spor Müsabakalarında Personelimizin TFF tarafından yayınlanan COVİD-19 Tedbirlerine ilişkin talimatta belirtilen COVİD-19 tedbirleri ile ilgili esaslar dikkate alınarak görevlendirilmesi.
5- Covid-19 Salgınına karşı aşı yaptırmış olan kişiler, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aşı takviminin tamamlanmasını takip eden 14. günden itibaren 90 gün süre ile Covid-19 PCR Testi yaptırma zorunluluğu bulunmadan Stadyum Kırmızı Alanına akredite edilerek bu alanda bulunabilir.
6- Aşı takvimini tamamlanmış olan Stadyum Kırmızı Alanı’nda akredite edilecek kişilerin, yukarıda belirtilen 90 günlük sürenin dolmasından sonraki ilk müsabakadan önce ve takip eden her 30 günde bir düzenli olarak kantitatif (lgG) antikor testi yaptırması veya ev sahibi takıma mensup ise müsabakadan en geç 2 gün önce (MG-2), il dışında oynanacak takıma mensup ise müsabakadan en geç 3 gün önce (MG-3) Covid-19 PCR testi yaptırması zorunludur.
7- Müsabaka günü saat 10:00’da yapılacak olan Müsabaka Organizasyon Toplantısına, Federasyon Temsilcileri, 4. Hakem, Müsabaka Güvenlik Amiri, kulüplerin birer yetkilisi, TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü, her iki kulübün Kulüp Doktoru, Akreditasyon Sorumlusu, Kulüp Güvenlik Sorumlusu, Özel Güvenlik Sorumlusu ve Stadyum Müdürünün katılması zorunludur. Toplantıda sosyal mesafe gözetilerek oturma düzeni sağlanır.
8- Kırşehir Belediye Spor 2021-2022 Sezonu 1. Hafta açılış Müsabakasında 05.09.2021 tarihinde deplasmanda Pazarspor ile karşılaşacak, 2.Hafta 12.09.2021 tarihinde Ahi Stadyumunda Amed Sportif Faaliyetler takımı ile karşılaşacaktır.
9 -2021-2022 Sezonu Ahi Stadyumuna güvenli bir şekilde alınacak seyirci sayısı 4643 olup TFF’nin “Müsabakalarda Uygulanacak COVİD-19 Tedbirlerine İlişkin Talimatında yer alan yüzde 50 kapasitesi ile Ahi Stadyumuna alınacak seyirci sayısı 2322’dir. (Haber: Salih GÜNER)