Kırşehir Ahi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nda Mahalli İzcilik Kampı yapıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonu himayesinde; Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve DKMP İl Müdürlüğü’nün destekleriyle yapılan kampa ilgi yoğun oldu.

Kampın ilk gününde erken saatlerde çadırların kurulmasıyla başlayan kamp, izci lideri tarafından organize edilen çeşitli etkinliklerle başladı. Tabiat parkında doğanın keyfini çıkaran öğrenciler yenen akşam yemeğinin ardından ailelerinde katılımıyla kamp ateşini yaktı. Kamp ateşi izci obalarının sergilediği çeşitli gösterilerle geç saatlere kadar devam etti.

Üç gün süren izcilik kampında öğrenciler, izciliğin temel eğitimlerini, grup halinde hareket etme, doğa koşullarında ailelerinin yardımı olmadan bir süreliğine kendini idame etme gibi çeşitli disiplinlerin inceliklerini öğrendi.

Kamp ile ilgili Kulüp Lideri Münir BORA şunları söyledi:

“Türkiye İzcilik Federasyonu ve liderleri tarafından tabiat parkı'nda çadırlı mahalli kamp faaliyeti yaptık. Kampımızda izciler doğa gezisi, telsiz eğitimi, gece yürüyüşü, izcilik faaliyetleri, manevi eğitimler yaparak izci marşları söylediler. Hem eğlenip hem de öğrenerek tabiatta yaşama sanatını icra ettiler.’’

Kulüp Başkanı Zafer Köksal ise, “Kulübümüz Kırşehir’de tek izcilik kulübüdür. Türkiye İzcilik Federasyonuna tescilli izci ve izci liderlerimiz ile yıl boyu eğitim çalışmaları ve kamplar yapmaktayız. Kulübümüz izcilik faaliyetlerinin yanı sıra doğal afetlerde, pandemi döneminde ve ahilik haftasında halkımıza gerekli destekleri vermektedir. Yine çevre, ahlak ve kültür çalışmaları da kulübümüzün yürüttüğü çalışmalar içerisindedir.’’ dedi. (HABER MERKEZİ)