Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ve her yıl İl Müdürlüğü Ahi Evran Gençlik kampı tarafından organize edilen gençlik kampları gençlerin hizmetine açılıyor.
Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmüş ve bir takım önlemler alınmıştı. Yaşanan salgın sürecinin ardından geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu toplantısının ardından yeni normalleşme kuralları ve takvimi belirtilmişti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında ülke genelinde olduğu gibi yeni normalleşme programı belli oldu. Açıklanan normalleşme programları kapsamında gençlerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştı. Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Ahi Evran Gençlik Kampı da bu süreçte kampçı gençleri ağırlamaya başlayacak.
Kaman Hirfanlı’da bulunan Ahi Evran Gençlik Kampı gençlerin hizmetine açılırken yeni normalleşme programı kapsamında 3 altın kural mutlaka uygulanacak. Bu kurallar Maske takılması, Fiziksel Mesafenin korunması en az 1,5 metre ve Temizlik ile Hijyene son derece önem gösterilerek, planlı bir şekilde tedbirlere riayet edilecek.
Bu doğrultuda ilimizde bulunan ve Türkiye’nin gözde kamp merkezlerinden olan Ahi Evran Gençlik Kampı yerelde ilimizde yaşayan 18-22 yaş arası (1998-2002 Doğumlu) gençlere yönelik 15 Haziran 2020 tarihinde açılıyor. Kampta gençlerimizin hijyen kuralları çerçevesinde çeşitli aktiviteler yapacaklar. Ayrıca kamplar 60 kişilik kontenjan ile 4 er günlük olarak düzenlenecek.
Kamplar, 15 Haziran-3 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kamplardan Kırşehir genelinde yaşayan kız/erkek gençlerimiz ücretsiz olarak faydalanacaktır. Kamplara başvurular T.C kimlik belgesi ile şahsen yapılacak.
Kamp müracaat yerleri Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ek Bina (Ahi Stadyumu Yanı), Aşıkpaşa Spor Salonu, Kırşehir Gençlik Merkezleri, Cacabey Gençlik Merkezi, Kaman Gençlik Merkezi ve Mucur Gençlik Merkezi olarak belirlendi. (HABER MERKEZİ)