Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve her yıl Türkiye’nin dört-bir yanından gelen binlerce gencimizi ağırlayan Ahi Evran Gençlik Kampı bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisinden dolayı ülke genelindeki kamplarda olduğu gibi ilimizdeki gençlik kampımızda da il sınırları içerisinden kampçı gençlerimiz ağırlanmaya başlandı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen Koronavirüs pandemisi sonrasında bu yıl yapılan tüm gençlik kamplarında Sağlık bakanlığının açıkladığı 3 altın kural gözetiminde devam etti. Ahi Evran Gençlik Kampında ağırladığımız kampçı gençlerimiz fiziksel mesafe, maske kullanımı ve temizlik-hijyen kurallarına son derece özen göstererek 1. Dönemler tamamlandı.
15-18 Haziran 2020 tarihleri düzenlenen ve bir birinden güzel anıların, etkinliklerin ve faaliyetlerin yapıldığı Ahi Evran Gençlik Kampımızdaki dönemlerden ilki tamamlandı.
Gençlik kamplarına katılan Gençlerimizin; milli ve manevi değerler açısından gelişimin yanı sıra bedensel, ruhsal, kişisel, sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Ayrıca gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan korumakla birlikte, kamp sürecince düzenlenen Sportif ve kültürel etkinlerle de gençlerin yaz aylarını dolu-dolu geçirmeleri sağlanıyor.
KIRŞEHİR AHİ EVRAN GENÇLİK KAMPI;
Kamp kapasitesi 264 kişidir. Kamp bungalov evler ve 2 katlı misafirhaneden oluşup, 78 oda kapasitelidir. Kampta etkinlik olarak; El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, Okçuluk gibi faaliyetler yapılıyor.
Kampta gençlerimizin kişisel gelişimi için; zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme eğitimi, Sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, Etik ve insani değerler eğitimi, önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserlerinin tanıtımı konularında bilgilendirmeler yapılıyor.
Kişisel giysileri (şapka, kazak, mont, eşofman, gözlük, şort, havlu, terlik v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Gece ve gündüz ısı farklılığı çok olacağından (gündüz sıcak-gece serin) ikilim koşuluna ve yağmura uygun kıyafetlerin getirilmesi önerilir. Doğa yürüyüşleri ve diğer aktiviteler için küçük sırt çantası, el feneri getirilmelidir. Kampta gece-gündüz sıcaklık farkı yüksek olmaktadır. Ortalama sıcaklıklar; Gündüz: 20 – 25 C Gece: 5 – 10 C’dir. (HABER MERKEZİ)