Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2’nci Lig 6’ncı hafta maçları Salı ve Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmayla tamamladı. Tarsus İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalan Kırşehir Belediyespor, haftayı 1 puanla kapatırken, son 5 maçını kazanan Turgutluspor ise deplasmanda Serik Belediyespor’a yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Serik Belediyespor, Eyüpspor ve Vanspor’un haftayı galibiyetle kapattığı 6’ncı haftada oynanan 10 karşılaşmada fileler 26 kez ağlarla buluştu. Bu 10 maçın 5’ini ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Kastamonuspor ve Konyaspor galibiyetleri ile bir anda zirveye doğru tırmanan yeşil-beyazlı temsilcimiz geçtiğimiz hafta deplasmanda Eyüpspor’a 2-1 yenilirken bu yenilgi sonrası mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı mata Tarsus İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede bir anda 2-0 geriye düşen Kırşehir Belediyespor, maçı bırakmadı ve 2-2’lik sonuçla haftayı 1 puanla kapattı. Bu sonucun ardından puanını 7’ye çıkaran Kırşehir Belediyespor, 6’ncı haftayı 13’üncü, Tarsus İdmanyurdu ise 9 puanla haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
5 haftadır kazanan ve ligde nağmalup yoluna kayıpsız devam eden Turgutluspor, deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor’a 2-0’lık skorla mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından sezonun ilk mağlubiyetini Antalya’da alan Turgutluspor 15 puanda kalıp 6’ncı haftayı yine lider olarak tamamlarken, bu galibiyetin ardından Serik Belediyespor ise puanını 14’e çıkararak haftayı 2’nci sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta Kırşehir Belediyespor’u oldukça çekişmeli maçın ardından penaltıdan attığı golle 2-1’lik skorla mağlup eden Eyüpspor, deplasmanda karşılaştığı Başkent temsilcisi Mamak FK’yı 3-0’lık net bir skorla mağlup ederek bu sezonki 4’üncü galibiyetini alarak puanını 13’e çıkarıp 6’ncı haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 2’nci yenilgisini Eyüpspor karşısında alan Mamak FK ise 8 puanda kalarak haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Vanspor Ligdeki 3’üncü galibiyetini Bursa’da aldı. Son hafta sahasında Sakaryaspor’u 1-0’lık skorla geçen Vanspor, Bursa’da Karacabey Belediyespor’un konuğu oldu. Kırmızı-siyahlı ekip maçın başından sonuna kadar üstün futbolunu 1-0’lık skorla taçlandırarak Ligdeki 3’üncü galibiyetini alarak puanını 11 yapıp 6’ncı haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 2’nci yenilgisini alan Karacabey Belediyespor ise 10 puanda kalıp haftayı 7’nci sırada tamamladı.
İlk 5 hedefleyen Kırklarelispor deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor ile golsüz berabere kaldı. Her iki ekip haftayı 1 puanla kapatırken, Kırklarelispor puanın 10 yapıp haftayı 5’inci sırada tamamlarken, puanını 4’e çıkaran Bodrumspor ise haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Haftanın gollü müsabakasında Elazığspor sahasında konuk ettiği ve kötü günler geçiren Kastamonuspor’u 3-2’lik skorla mağlup ederek bu sezon 3’üncü galibiyetini aldı. Bu sonuçla birlikte Elazığspor puanını 10’a çıkararak averajla haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Ligde bir türlü istikrar yakalayamayan Kastamonuspor ise bu sonucun ardından üst üste 2’nci toplamda da 4’üncü yenilgisini alarak 2 puanda kalıp 6’ncı haftayı 19’uncu sırada bitirdi.
Kendi sahasında son haftaların formda takımı Pazarspor’u konuk eden Sakaryaspor 90 dakika sonunda 2-1’lik skorla 3 puanın sahibi oldu. Pazarspor’u yenen Sakaryaspor bu sezon 2’nci galibiyetini alıp puanını 9 yapıp haftayı 8’inci sırada tamamladı. Son 2 maçını kazanıp çıkış içinde bulunan Rize temsilcisi Pazarspor ise bu yenilginin ardından 6 puanda kalarak 6’ncı haftayı 15’inci sırada tamamladı.
6’ncı haftanın berabere biten maçlarından olan Pendikspor sahasında 1922 Konyaspor’la 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Pendikspor puanını 7 yapıp 11’inci, 4 yapan 1922 Konyaspor ise 18’inci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise Sivas Belediyespor sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta Kardemir Karabükspor’u 4-1’lik skorla geçerek puanını 5 yapıp 6’ncı haftayı 1 maç eksikle 16’ncı sırada tamamladı. 6’ncı hafta itibariyle henüz puanı dahi bulunmayan Kardemir Karabükspor ise ligin son sırasında yer alıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grup 7’nci hafta maçları 28 Ekim 2020 Çarşamba günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 7’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, deplasmanda Kırklarelispor’la karşı karşıya gelecek. 
Ligin 7’nci haftasında ise şu karşılaşmalar oynanacak:
28 Ekim Çarşamba- Saat: 14.00: Kırklarelispor-Kırşehir Belediyespor (Kırklareli Atatürk Stadyumu), Turgutluspor-Kardemir Karabükspor (Turgutlu 7 Eylül Stadyumu), 1922 Konyaspor-Elazığspor (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu), Kastamonuspor-Bayburt İl Özel İdarespor (Kastamonu Gazi Stadyumu), Pazarspor-Karacabey Belediyespor (Pazar İlçe Stadyumu), Eyüpspor-Pendikspor (Eyüp İlçe Stadyumu), Etimesgut Belediyespor-Serik Belediyespor (Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadyumu), Tarsus İdmanyurdu-Mamak FK (Tarsus İlçe Stadyumu), Vanspor-Bodrumspor (Van Atatürk Stadyumu), Sakaryaspor-Sivas Belediyespor (Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu) (HABER: SALİH GÜNER)