Kırşehir 1’inci Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden 40 Şehirgücüspor’un alt yapısı Cuma günü Nevşehir Avanos’ta Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’la karşı karşıya geldi. 3 karşılaşma oynayan temsilcimiz 40 Şehirgücüspor, 3 karşılaşmanın tamamını kazandı.

Cuma günü Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde Kırşehirli hemşerimiz Mutlu Kaya’nın çalıştırdığı Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un alt yapısıyla karşı karşıya geldi.

İlk müsabaka 2007-2008 yaş grubu takımları karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısını 2-1 önde tamamlayan 40 Şehirgücüspor maçı da 5-2 kazandı.

İkinci maçta ise 2009 grupları karşılaştı. Bu karşılaşmadan da 4-2’lik skorla 40 Şehirgücüspor kazandı.

Avanos’taki son karşılaşma ise 2010 doğumlu gruplar karşı karşıya geldi. Maçı 3-1’lik skorla 40 Şehirgücüspor kazanmasını bildi.

ANTRENÖR UĞURLU: “ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Nevşehir’in Avanos İlçesi’nde Adana Demirspor takımlarıyla oynanan karşılaşmaların ardından gazetemize açıklamalarda bulunan 40 Şehirgücüspor Futbol Okulu ve alt yapı hocası Sercan Uğurlu, alt yapıya çok büyük önem verdiklerini belirterek buradaki yetenekli sporcuları bir üst liglere göndermek istediklerini dile getirdi.

Antrenör Sercan Uğurlu alt yapının Türk Futbolu için olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek “40 Şehirgücüspor olarak çocuklarımızın her yönden gelişimi için çalışıyoruz. Amacımız sadece futbolcu olması ya da iyi futbolcu olması değil önce iyi bir insan, topluma yararlı sağlıklı bireyler olsunlar, kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar ondan sonrası kolay. Yetenekleri varsa gitsin futbol oynasınlar, Türk Futboluna katkı sağlasınlar. Biz bundan ancak gurur duyarız. Mutlu oluruz. Ancak futbol yeteneği yoksa gelsin spor yapsın, fiziken güçlü öz güveni yüksek bir insan olarak toplumda yer alsın. 40 Şehirgücüspor olarak Kırşehir Amatör küme futbol ligi olmak üzere 6 kategoride, yaş grubunda mücadele ediyoruz. A Takımı olarak hedefimiz üst gruba yükselmek veya şampiyon olmak değil. Sadece müsabakalarına katılmak ve yetenekli futbolcular keşfedip profesyonel takımlara göndermek. Oyuncularıma güveniyorum. İnşallah yeni sezonda başta amatör ligi olmak üzere alt yapısı daha çok sağlam temelle üzerine kurulan bir takım oluruz. Biz 1. Amatör Kümede mücadele eden takımlar arasında yaş grubu olarak en düşük takımız. Yani geleceğimiz garanti altında ve 40 Şehirgücüspor iyi işler yapıyor demektir. Bu genç çocuklarımızla ve Teknik heyetimizle çok başarılı sezonlar yaşayacağımıza inanıyorum. Sözlerimin başında dediğim gibi, bizim için kazanmak, kaybetmek veya şampiyonluk önemli değil. Bizler bu çocukları bir arada tutup, kötü alışkanlıklar elde etmemesini sağlıyorsak en büyük şampiyonluğu yaşıyoruz demektir” açıklamasında bulundu. HABER: SEDA BAYSAL