Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Basketbolun daha fazla kitlelere ulaşması için ve 2021 yılının Ahi Evran Yılı olması münasebetiyle 3×3 Basketbol Turnuvası maçları yoğun katılımla düzenlenen maçların ardından sona erdi.
Aşıkpaşa Spor Salonunda düzenlenen ve çekişmeli geçen müsabakaların sonunda dereceye giren takımlar belli oldu. Karşılaşmaların sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Spor Şube Müdürü Kerim Kocabıyık ve Basketbol İl Temsilcisi Kaan Eroğlu tarafından takımlara takdim edildi.
Basketbol Kırşehir İl Temsilcisi Kaan Eroğlu turnuvanın ardından gazetemize yaptığı açıklamada, çok iyi bir turnuva olduğunu ve Kırşehir’in basketbolu ne kadar sevdiğini hep birlikte gördüklerini söyledi.
Basketbol İl Temsilcisi Eroğlu organizasyonla ilgili şunları söyledi: 
“3×3 basketbol Kırşehir turunda kategorilerinde dereceye giren takımlarımızı kutluyorum. Gördüğüm kadarıyla katılım çok iyi, 100’e yakın sporcumuz bu etkinlikte yarışmış. Bu tür etkinlikleri her zaman yapmayı düşünüyoruz. Amacımız basketbolun tabana yayılmasını sağlamak ve daha fazla kişiye basketbolu ulaştırmak. Bu yıl İlimizde yaptığımız etkinliklerle bu hedeflerimizin çoğunu gerçekleştirdik. Şu ana kadar bu ekinliğimizle birlikte bir çok sporcumuza basketbol oynama imkanı sunduk. Bu organizasyonda emeği ve yardımı olan herkese sizin aracılığınızla teşekkür ederim.”
Kırşehir’in spor branşları arasında Basketbolu çok sevdiğini ve bu sevginin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Basketbol Kırşehir İl temsilcisi Kaan Eroğlu, “Kırşehir’de gerçekten basketbol çok sevilen bir spor dalı olmaya başladı. Bu spor dalına Okul sporları başta olmak üzere yaz spor okullarına gelen öğrencilerin büyük bir ilgi gösteriyor. Tabiki öğrencilerin bu spor dalına göstermiş olduğu ilgi ve alaka bizleri de oldukça mutlu ediyor. 3x3 Basketbol turnuvası oldukça keyifli ve kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu. Bu turnuvanın ardından Basketbol severlere ilerleyen zamanlarda yine bir arada olup çeşitli etkinlik yapacağız. İnşallah bu spor dalına ilgi artarak devam eder” açıklamasında bulundu. (HABER: SALİH GÜNER)