Cumartesi günü sahamızda oynadığımız Eyüpspor maçını kazanmak önemliydi. Zor da olsa bunu başardık.
Maça 1-0 önde başlayabilirdik. İlk 5 dakika fırtına gibi bir takım. Dedik ki “bu maçı farklı alırız!” Sonra? Sonrası yok!
Nerdeyse 85 dakika sahada yokuz!
Rahmetli hocamız Ergün Kantarcı derdi ki “Yav arkadaş, ya 5 tane atsak, ya da 5 tane yesek te şöyle göbeğimizi kaşıya kaşıya bir maç izlesek! Her maç 0-0, 1-0, 0-1.”
Kendisini burada rahmetle anıyorum.
İki sezondan beri şu maçta çok iyi oynadık ve kazandık diyebileceğimiz bir maç yok!
Aynı hastalık iki sezondur var. Yan pas, geri pas, mahkûm bir futbol. Bu şekilde bir yere varamayız.
Yeni alınanlardan birisi 34 numaralı oyuncumuz Muhammed Burak Taşdemir aynı takım gibi 5-10 dakika fırtına, sonra ara ki onu da bulasın. Yalnız özellikli olan bir oyuncu gibi geldi bana.
Bu takımda en fayda oyuncu Yaşar diyorum. Onun da her pozisyonda yere yatması yok mu çıldırtıyor insanı!
Eyüpspor bizden daha iyi bir görüntü çizdi. Çok net pozisyonları var.
Topla oynamaları, hele ikinci yarı nerdeyse hep onlar oynadı. Pasları hep olumlu kullanmaları çok iyi. Bu maçı alabilirlerdi de… Ama hakem faktörü bizden yana idi.
Genelde iyi bir yönetim gösteren hakemin maçın bitme anında Eyüpspor’un attığı golü hangi gerekçe ile iptal etti ben anlayamadım. Tabi bu bizim adımıza sevindirici bir karardı.
Maçı izlerken bazı sorular soruluyor. Doğru cevap verebilmek için takımı, oyuncularının yeteneklerini, özelliklerini iyi bilmek gerekir. Cevap verebilmek afaki olur.
Bana sorarsanız takımı nasıl buldunuz diye çok olumlu konuşmak mümkün değil.
Ama karamsarlığa kapılmamak, gelecek haftalara odaklanmak gerekir. İlerleyen haftalarda daha olumlu bir futbol izleme şansı bulabiliriz.
Ara transferde aldığın futbolcu oynamalı. Kaç futbolcu alındı bilmiyorum. Duyduğumuz kadarıyla Serkan Kurtuluş’u da almışlar. Arna transferde alınan futbolcu kulübede otursun diye alınmaz. Oynasa da görsek ne kadar yararlı olacağını…
Ben bu tip futbolculardan pek umutlu olmam nedense.
Ara transferde alınan futbolculardan biri ilk onbirde, biri de son dakikalarda oyuna girdi. Ara transferde alınan futbolcu takıma doğrudan katkı sağlamalı. Çünkü eksik yerlere göre nokta transferler yapılmış olmalı.
Benim oynadığım yıllarda bir sezon 6 kiralık futbol alınmış ve hepsi ilk onbirde banko oynuyordu ve bu futbolcuların takıma kattığı güçlü o sezon düşen 5 takımın dışında kalmıştık.
Nedir ara transferin amacı takıma takviye…
Kulübe de oturarak bir katkı elde edemezsiniz.
Bu hafta sonu oynayacağımız Kastamonuspor maçının takımımız için bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Çünkü rakibimizin gücü ortada. Şampiyonluk iddiasında olan Tuzlaspor’u deplasmanda 3-1 yenmesi de bunun bir göstergesidir. İyi bir takım olduğu bir gerçektir. Tüm dileğimiz bu zorlu deplasmandan puanla dönmektir. Takımımıza şimdiden başarılar diliyorum.

Abdurrahman Cem