1968 yılında kurulan ve yıllarca 2. ve 3. Lig'te mücadele eden Kırşehirsporumuzun bir kadrosunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

                Aynı dönem Kırşehirspor da futbol oynamış şu an İzmir' de yaşayan Kırşehirli Edip Fahri Dilek ağabeyimizin ve Abdurrahman Cem Hocamızın verdikleri bilgiye göre Kırşehirspor kadrosu:

                Ayaktakiler soldan sağa; İsmet, Barış, Turan Koçak, Vehbi Kocaöz, Tevfik, Kaleci Savaş Arıtürk.

                Oturanlar soldan sağa;  Akset Albasan, Birol, Celal Genç, Abdürrahim, Ekrem Gülten (formasız), Engin.

                1970-1971 sezonu TFF 3'üncü Ligin kurulmasından sonra dördüncü sezondur. Bu sezonda küme düşme uygulanmamıştır.

                Teknik Direktörlüğünü Muhittin Kımçak'ın yaptığı Kırşehirspor o sezon oynadığı 28 karşılaşmada 11 galibiyet, 7 beraberlik, 10 mağlubiyet almıştır. Attığı 36 gole karşılık 30 gol yemiş ve sezonu 29 puanla 10'cu sırada tamamlamıştır.

                Bu kadrodan Kaleci Savaş Arıtürk futbolu bıraktıktan sonra Ankara Esat'ta kırtasiye dükkanı açmış ve bu dükkanı çalıştırırken vefat etmiştir.

                Ben de Kırşehirspor genç takımında oynarken, benim de hocalığımı yapan Celal Genç futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmış olup, 1981-1982 yılında terfi liginde Kırşehirspor'un Teknik Direktörlüğünü yapmış ve Kırşehirspor şampiyon olarak profesyonel 2. Lige çıkmıştır.

                2. Lige çıktıktan sonra Celâl Genç 1981-1982 sezonunda 2. Lig'de yine Teknik Direktör olarak görev almış, fakat kötü sonuçlardan dolayı 5'inci haftada istifa etmiştir. Daha sonra değişik takımlarda görev yapmıştır. Yaklaşık 2 sene önce vefat etmiştir.

                Akset Albasan, Aysel Baş Albasan'ın sosyal medyada verdiği bilgiye göre, Kırşehirspor'da oynadıktan sonra 1973 yılında Almanya'ya giderek, Münih'in Dachauda kasabasına yerleşmiş,  çalışma ve futbol hayatına devam etmiş ve halen burada yaşıyor.

                Kırşehirspor’un emektarlarından Turan Koçak hayattadır ve Kırşehir'de yaşamaktadır. Deniz Koçak ve Hakan Koçak adlarında beden eğitimi öğretmenleri olan ve Kırşehir'de görev yapan iki oğlu var. Bu oğullar da Kırşehir'de futbolun ve sporun gelişmesi için üzerine düşen her türlü görevi yapıyorlar.

                Vehbi Kocaöz, futbol oynadığı dönemlerde aynı zamanda Kırşehir'de değişik okullarda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmış ve şu an Niğde'de yaşamaktadır.

                Her yönüyle Kırşehir'in geçmiş tarihine, kültürüne, siyasi olaylarına ve sporda yaşan olaylara merakım olduğu için sürekli bir araştırma içerisindeyim. Bugün de Kırşehirspor'un profesyonel ligde ikinci sezonu olan 1970-1971 sezonunu araştırarak sizlerle paylaşmak istedim.

                Benim kuruluşundan itibaren Kırşehirspor hakkındaki çalışmalarımda bana sürekli yardımcı olan Kırşehirspor'da aynı dönem futbol oynamış ve aynı mahallede yıllardır komşuluk yaptığımız şu an İzmir'de yaşayan çok sevdiğim Edip Fahri Dilek Ağabeyimle, beni ilk önce Kırşehirspor alt yapısına daha sonra genç ve amatör takımlara alan ve aynı zaman da okulda beden eğitimi öğretmenim olan benim çok sevdiğim, dert ortağım, çok sık görüştüğüm Abdurrahman Cem hocama teşekkür ediyorum.

                Fotoğrafları Servet Sayın sosyal medyada paylaşmış, ben de oradan aldım. Kendisine teşekkür ediyorum.

                Bugün Kırşehirspor diye bir kulüp ne yazık ki yok. Daha önceden Kırşehir Köy Hizmetlerispor adıyla kurulan ve 2011 yılında Yeşil Kırşehirspor olarak değiştirilen yeşil-beyazlı takımımız 2011-2012 sezonu sonunda Kırşehir 1. Amatör Ligi'nde şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek için Kırşehirspor'la play-out maçı oynamaya hak kazandı.

                Kırşehirspor'a maçı kaybeden kulüp, 2013-2014 sezonunda Kırşehir 1. Amatör Lig'de Şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. 2017-2018 sezonu başında kulübün adı Kırşehir Belediyespor olarak değiştirildi.

                2017-18 Bölgesel Amatör Lig'de 6. grubu 57 puan ile şampiyon tamamlayan Kırşehir Belediyespor play-off oynamaya hak kazandı. Play-off birinci turunda Nevşehirspor GK'yi uzatmada 1-0 yenen takım tarihinde ilk kez profesyonel lige yükseldi.

                2018-19 3. Lig 2. Grup’ta yer alan yeşil-beyazlı Kırşehir Belediyespor, Selahaddin Dinçel yönetiminde çıktığı 34 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 63 puan toplayarak grubunu şampiyon tamamlayan Kırşehir Belediyespor tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükseldi.

                Üç yıldır TFF 2. Lig'te mücadele eden Kırşehir Belediyespor 2021-2022 sezonunu da 48 puanla 8. sırada tamamladı. 

OSMAN İLHAN