Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 21’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor başta olmak üzere, lider Eyüpspor ve Vanspor puan kaybı yaşadılar. Haftanın en karlı takımı ise Turgutluspor oldu.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 21’inci hafta maçları sona erdi. Ligin 21’inci haftasında yine birbirinden zorlu 10 karşılaşma oynandı. Bu oynanan 10 karşılaşmada fileler 22 kez havandı. Oynanan 11 maçın 6’sını ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Geçtiğimiz hafta sahasında ligin güçlü ekiplerinden olan Turgutuluspor’u 2-0’lık skorla geçerek hem rakibini altına alıp hemde zirveye yaklaşan Kırşehir Belediyespor, iddiasını sürdürmek için deplasmanda ligin alt sıralarında yer alan Etimesgut Belediyespor’a konuk oldu. 90 dakika boyunca girdikleri net pozisyonları golle sonuçlandıramayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, ligin ilk yarısında olduğu gibi 2’nci maçtada rakibiyle 0-0 berabere kalarak çok önemli 2 puanı Başkent deplasmanında bıraktı. Rakiplerinin de puan kaybettiği haftada zirveye yaklaşma şansını eliyle tepen Kırşehir Belediyespor, 21’inci haftayı 37 puanla 4’üncü sırada tamamladı. Kırşehir Belediyespor gibi güçlü bir rakip karşısında 1 puan alan Etimesgut Belediyespor ise haftayı 25 puanla 14’üncü sırada tamamladı.
Lider Eyüpspor puan kaybetmeye devam ediyor. Ligin lideri Eyüpspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Pazarspor’la 3-3 berabere kaldıktan sonra Ligin 21’inci haftasında sahasında konuk ettiği Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldı. Son 2 maçta 4 puan kaybı yaşayan İstanbul temsilcisi haftayı 49 puanla lider olarak tamamladı. Sakaryaspor ise bu beraberliğin ardından puanını 37 yaparak haftayı 5’inci sırada tamamladı.
Vanspor deplasmanda mağlup olarak döndü. Ligin şampiyonluk adaylarından olan Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor’a 1-0’lık skorla mağlup olarak bu sezon ki 5’inci yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından Ligin 21’inci haftasında 40 puanda kalan Vanspor haftayı da 2’inci sırada tamamladı. Vanspor gibi şampiyonluk adaylarından olan takımı 1-0’lık skorla yenen Kırklarelispor ligdeki 8’inci galibiyetini alıp puanını da 34’e çıkarıp haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Kırşehir Belediyespor’a 2-0’lık skorla yenilerek 2’nci yarıya köüt bir başlangıç yapan Turgutluspor, zirve yarışında yer alan takımların puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirerek sahasında konuk ettiği Mamak FK takımını 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti. 6-0’lık galibiyetin ardından puanını 39 yapan Ege temsilcisi 3’üncü sıraya yükseldi. Başkent temsilcisi Mamak ise bu farklı yenilginin ardından 22 puanda kalıp 21’inci haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Bodrumspor adım adım Play-Off yolunda ilerliyor. Akdeniz temsilcisi geçtiğimiz hafta sahasında Etimesgut Belediyespor’u 1-0’lık skorla geçerken bu haftada deplasmanda Kastamonuspor’u tek golle geçerek üst üste 4’üncü toplamda da 10’uncu galibiyetini alıp puanını 35 yapıp 6’ncı sıraya yükseldi. Ligde zor günler geçiren Kastamonuspor ise evinde almış olduğu bu yenilgi sonrasında 20 puanda kaldı ve haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Pazarspor’u konuk eden Tarsus İdmanyurdu maçı tek golle kazanarak puanını 30 yapıp 21’inci haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Pazarspor ise bu yenilginin ardından 34 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla Play-Off hattının gerisine düşen Serik Belediyespor, Çarşamba günü kendi sahasında konuk ettiği Elazığspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti ve puanını 32 yapıp 21’inci haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Elazığspor ise bu yenilginin ardından 21 puanda kalıp haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Ligde hiçbir iddiası kalmayan ve orta sıralarda mücadele eden Sivas Belediyespor, ligin düşme hattında yer alan ekiplerden olan Bayburt Özel İdarespor ile deplasmanda karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bayburt bu galibiyetin ardından puanını 17 yapıp 21’inci haftayı 19’uncu, 27 puanda kalan Sivas ise 11’inci sırada tamamladı.
Ligde Play-Off hedefinin uzağında kalan 1922 Konyaspor, Çarşamba günü kendi sahasında Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor’u konuk etti. 90 dakikanın sonunda 2-1’lik skorla 1922 Konyaspor oldu. Konya ekibi bu galibiyetin ardından puanını 23 yapıp hatayı 15’inci sırada tamamladı. Ligdeki 8’inci yenilgisini alan Karacabey Belediyespor ise 27 puanda kalıp haftayı 12’inci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise ligde bir alt sıraya düşmesi kesin gözüyle bakılan Kardemir Karabükspor ise Pendikspor kozlarını Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadyumunda paylaştı. Mücadeleyi Pendikspor 3-0 kazanarak küme düşme hattından bir nebze olsun uzaklaşıp derin bir nefes aldı. Pendikspor 21’inci haftayı 26 puanla 13’üncü sırada tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 22’nci hafta 7 Şubat Pazar günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 22’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor Pazar günü saat 13.00’da Ahi Stadyumunda Kastamonuspor’la karşı karşıya gelecek. (HABER:SALİH GÜNER)