Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) profesyonel futbol liglerinde 2020-2021 sezonunu tescilledi. Düşen ve çıkan takımların belli olmasının ardından liglerde önümüzdeki sezon yer alacak takımlar da netleşti.
Profesyonel futbol liglerinde geçen yıl Ağustos ayında başlayan 2020-2021 futbol sezonu, önceki akşam itibariyle Play-Off finallerinin tamamlanması üzerine sona erdi. Türkiye Futbol Federasyonu, bunun üzerine şampiyonu, çıkanı ve düşeniyle tüm ligleri tescil etti.
Tescil kararıyla birlikte Süper Lig, 1.Lig, TFF 2 ve 3. Lig'de 2021-2022 sezonunda mücadele edecek takımlar netleşti.
2.LİG YİNE 39 TAKIMLA OYNANACAK
Kırşehir Belediyespor’un mücadele ettiği TFF 2’nci Ligde, 2021-2022 sezonunda yine 39 takım yer alacak. Kırmızı ve Beyaz grup olarak 2'ye ayrılacak lig, 4 Eylül'de başlayacak. Takımların hangi grupta mücadele edeceği Temmuz ayının ilk haftası çekilmesi öngörülen kurayla belli olacak. Fikstür kurası ise, Temmuz ayı sonu ya da Ağustos ayı başında çekilecek.
19 ve 20'şerli iki grupta toplanacak takımlardan 3'ü, sezon sonu itibariyle TFF 1. Lige çıkacak. Söz konusu bu takımlardan 2'si direkt şampiyon, 1'i ise Play-Off şampiyonu olarak terfi edecek. Gruplarda son 3 sırayı alan takımlar, TFF 3’üncü Lige düşecek.
2. LİG HEYECANI YAŞAYACAKLAR
Yeni sezonda 2’nci Ligi, Kırşehir Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor, 24 Erzincanspor, Sarıyer, Afjet Afyonspor, Amed Sportif, Uşakspor, Çorum FK, Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu FK, İnegölspor, Şanlıurfaspor, Ergene Velimeşespor, Kırklarelispor, Vanspor, Bodrumspor, Etimesgut Belediyespor, Karacabey Belediyespor, Turgutluspor, Serik Belediyespor, Pendikspor, Pazarspor, Tarsus İdmanyurdu, Bayburt Özel İdare, Sivas Belediyespor, 1922 Konyaspor, Kastamonuspor, Hekimoğlu Trabzon,  Erzincanspor, Sakaryaspor, Akhisarspor, Ankaraspor, Eskişehirspor, Diyarbekirspor, Nazilli Belediyespor, Somaspor, Adıyamanspor, Bucaspor 1928, Isparta 32 Spor oluşturacak.
Bu takımlardan 30'unu mevcut takımlar, 3'ünü 1. Lig'den düşenler, 6'sını 3. Lig'den çıkanlar oluşturuyor.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 2021-2022 sezonuyla birlikte 2. Lig’te 3’üncü sezonunu yaşayacak. Kırmızı-Lacivertli takım 2 sezonluk 2. Lig serüveninde en iyi olarak bu sezon Play-Off’u gördü. 
BAŞKAN EKİCİOĞLU KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’U KUTLADI
Öte yandan, son 2 sezondur Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un tarihinde ilk kez TFF 1’inci Lig’e yükselme mücadelesi vermesi spor otoritelerince büyük başarı olarak değerlendirilirken, Kırşehir Belediye Başkanı ve yeşil-beyazlı ekibin Onursal Başkanı Selahattin Ekicioğlu, tarih yazan Kırşehir Belediyespor’la herkesin gurur duymasından mutlu olduğunu ifade ederek, bu başarı çıtasının üstüne çıkacaklarını belirtti.
Kırşehir halkına yarı final heyecanı yaşattıkları için mutlu olduklarını, ancak futbolda birtakım lobilerin olmasını da üzüntü ile karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “Bütün imkansızlıklara rağmen görev alan yönetici arkadaşlarımızın büyük illerin takımlarına kök söktürerek 1’inci Lig’in kapısından dönmüş ve adeta tarih yazmıştır. Tarihinde ilk kez böylesine bir başarıyı göğüsleyen Kırşehir Belediyespor’umuzun futbolcularını, teknik heyetini, yönetimini ve bu takımı yürekten destekleyen taraftarımızı kutluyorum. Maalesef ki; futbolun birtakım lobiler tarafından yön verilmesini de üzülerek karşıladığımı belirtmek istiyorum. Spora siyasetin bulaştırılmasını hiçbir zaman hoş karşılaşamam, maalesef böyle olmuyor, siyasetle kirletiliyor. Kısıtlı imkanlara rağmen, her türlü engellemelere ve olumsuzluklara rağmen Kırşehir halkına Yarı Final heyecanı yaşattık. Kırşehir Belediyesporumuz bugün bileğinin hakkında önce grubunu üçüncü sırada bitirerek adını Play-Off’a yazdırmış, sonra ilk turda Kırklarelispor’u eleyerek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde Sakaryaspor’a şanssız bir şekilde elenmiş ve 1. Lig kapısından dönmüştür. Buraya gelmek te bizim gibi küçük iller için büyük başarıdır. İnşallah bundan sonra da Kırşehir Belediyespor’umuzun başarılı olması için bütün gücümüzü ortaya koyacağız ve Kırşehir’imizin tanıtımına katkı sunmaya devam edeceğiz. Futbolda bir kez daha Kırşehir Belediyespor’umuzun Kırşehir’imizin tanıtımına sunduğu katkıyı gördük, bundan sonra aynı yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)