Geçtiğimiz hafta belirleneceği açıklanan 2019-2020 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Grup Kura Çekimi, 10 Temmuz Çarşamba günü TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak.
Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşecek kura çekimi, saat 15.00'te başlayacak. Yıllar sonra Kırşehir’i 2. Lig’te temsil edecek Kırşehir Belediyespor’la birlikte 36 takımın mücadele edeceği ligde, 1. Ligden düşen ve 3. Ligden çıkan toplam 9 yeni takım olacak.
Kırşehir Belediyespor’lu yöneticileri ve taraftarları grup heyecanı sardı. Yeşil-beyazlı ekibimizde birlikte iki gruptan oluşan 2. Ligde yine 36 takım yer alacak.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sponsorluğunda uygulanacak 2019-2020 sezonu taslağı hazırlandı. TFF yönetim kurulu, 1 Eylül’de başlayacak ligde grupları Temmuz ayında belirleyecek. 2 Temmuz Salı günü çekilmesi planlanan grup kurasında 36 takım bir torbada toplanacak. Takımlar iller arasındaki mesafeye bakılmaksızın 18’erli iki gruba ayrılacak. Ligde yeni sezonda mücadele etme hakkı olan 36 takımdan 27’si geçen sezon ki mevcut takımlar. Diğer 9 takımdan 3’ü 1. Ligden düşerken, 6’si 3. Ligden yükseldi.
2. Lig’de, kırmızı ve beyaz grupta yer alacak takımlar merak konusu oldu. Grup kurası için geri sayıma geçen kulüpler, şimdiden büyük heyecan içine girdi.
Olağanüstü kongre karı alan ve Osman Uçar’ın başkan olması beklenen Kırşehir Belediyespor’da maddi kaynak arayışları da devam ediyor.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Osman Uçar, As Başkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Başar Altuntaş, İzmir’in PTT 1.Lig ekiplerinden Altınordu Spor ile Altayspor Kulüplerini de ziyaret etti.
Diğer yandan Kırşehir Belediyespor’un olağanüstü kongrede yönetim kuruluna girmesi kesinleşen yöneticiler transfer edilmesi düşünülen teknik heyet ve futbolcularla görüşmelerini de sürdürüyor.
Ligde 2019-2020 sezonunda mücadele edecek takımlar şunlar:
Zonguldak Kömürspor AŞ, Kastamonuspor 1966, Samsunspor, Sakaryaspor, Sarıyer, Sancaktepe Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Amed Sportif, Eyüpspor, İnegölspor, Utaş Uşakspor, Gümüşhanespor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Ankara Demirspor, Hacettepespor, Manisa BŞB, Tuzlaspor, Şanlıurfaspor, Etimesgut Belediyespor, Pendikspor, Kırklarelispor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurdu, Başkent Akademi Kulübü (BAK), Bandırmaspor, Kahramanmaraşspor, Konya Anadolu Selçukspor, Afjet Afyonspor, Elazığspor, Kardemir Karabükspor, Hekimoğlu Trabzonspor, Kırşehir Belediyespor, Bayburt İl Özel İdare G.S., Van Büyükşehir (HABER: SALİH GÜNER)