2. Ligde 2020-2021 futbol sezonu deyim yerindeyse 1. Lig ayarında olacak. 1. Ligden düşen ve 3. Ligden çıkan birçok kulübün yakın zamana kadar Süper Lig geçmişi var. Çoğunluğu il takımı olan bu takımlar, yeni sezonda şampiyonluk için yarışacak.
Yeni sezonda 40 takımın katılımıyla oynanacak 2. Lig, geçmiş yıllara nazaran bir hayli zorlu geçecek. 20’şer takımlı iki gruptan oluşacak ligde birbirinden güçlü takımlar olacak.
Eylül ayının son haftasında başlaması muhtemel olan 2. Ligde mücadele edecek takımlar, dün akşam Tuzlaspor-Manisa FK arasında oynanan 1. Lige yükselme play-off final maçıyla kesinleşti. Rakibini penaltı atışlarıyla eleyen Tuzlaspor 1. Lige yükselirken, Manisa FK 2. Ligde kaldı.
GRUPLAR AĞUSTOS AYINDA BELLİ OLACAK
2. Ligde 2020-2021 sezonunda kırmızı ve beyaz grupta yer alacak takımlar, Ağustos ayında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılacak kura çekimiyle belli olacak. 1. Lig ve 3. Ligden gelen takımlar arasında yakın zamanda Süper Lig deneyimi yaşamış kulüplerin olması, yeni sezonun epey zor geçeceğinin bir göstergesi. (Haber: SALİH GÜNER)