Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Ligde 2021-2022 sezonu için geri sayıma geçildi. Bolu’da 15 gün çalışan ve burada üç hazırlık maçı yapan Kırşehir Belediyespor, lige fırtına gibi başlamak istiyor.
120 günlük aranın ardından 5 Eylül Pazar günü oynanacak maçlarla başlayacak yeni futbol sezonu, 7 aylık maraton sonunda 30 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. 
Geçen yıl başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını, ancak 1 yıllık sözlesme imzaladıkları ve forma giyen futbolcularının parasal değerlerinin artması dolayısıyla bu futbolcuların hiçbirisi kadroda tutamadıklarını belirten Kırşehir Belediyespor As Başkanı Çağatay Han Torun, bu yıl transferi yaparken bütün futbolcularla ikişer yıllık sözleşme imzaladıklarını, böylece takıma gelecek yıllarda ciddi bir gelir kaynağı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun destek ve çabaları ile 2. Lig’te Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmenin gayret ve çabası içinde olduklarını ifade eden As Başkan Çağatay Torun, yeni kurdukları takımla ilgili gazetemize şu bilgileri verdi: 
“1,5 yıldır pandemiden dolayı Türkiye’deki bütün kulüpler olduğu gibi bizler de büyük maddi anlamda ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşadık. Hala da yaşamaya devam ediyoruz. Maçlar seyircisiz olduğu için burada da ciddi bir hasılat kaybımız oldu. Her şeye rağmen mütevazı bir bütçe ile Kırşehir’e layık güçlü bir kadro kurduğumuz inancındayız. Şimdi Bolu’da güç toplayan takımımızın lige iyi bir başlangıç yapması için herkes üzerine düşeni yapıyor. Hedefimiz herkesin gurur duyacağı, başarıları ile hepimizin göğsünü kabartacağı bir Kırşehir Belediyespor’u hep birlikte izlemektir.”
Geçen sezonu grubunda üçüncü sırada bitiren ve TFF 1. Lig’in kapısından dönen ve yeni sezonda Beyaz Grup’ta mücadele edecek Kırşehir Belediyespor, sezonu deplasmanda Pazarspor maçıyla açacak. Yeşil-beyazlı temsilcimiz profesyonel liglerdeki son 3 sezonda Orduspor, Eyüpspor ve Turgutluspor’la ilk haftayı deplasmanda açmıştı.
19 takımlı grupta her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. İlk yarı 26 Aralık’ta sona erecek. 20 günlük devre arasının ardından ikinci devre 16 Ocak 2022 tarihinde başlayıp 30 Nisan 2022 tarihinde tamamlanacak.
Kırşehir Belediyespor, ilk yarıda 18 maçın 9’unu sahasında, 9’unu deplasmanda oynayacak. İç sahada Amedspor, Zonguldak Kömürspor, 1922 Konyaspor, Tarsus İdmanyurdu, Akhisarspor, Uşakspor, Ankara Demirspor, Karacabey Belediyespor, Kırklarelispor mücadelesi verilecek. Deplasmanda ise, Pazarspor, Kastamonuspor, Bucaspor, Erzincanspor, Ispartaspor, Pendikspor, Nazillispor, Eskişehirspor ve Şanlıurfaspor, maçları oynanacak.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sayfasından maç günleri ve saatlerinin açıklanmasının ardından temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un da yol haritası belli oldu.
TFF’nin maç grafiğine göre Kırşehir Belediyespor, 1922 Konyaspor ve Uşakspor ile iç sahada oynayacağı maçlar Çarşamba günü oynanacak.
Deplasmandaki Bucaspor, Ispartaspor, Pendikspor, Nazillispor, iç sahadaki Ankara Demirspor maçları ise Cumartesi günü oynanacak.
Kırşehir ekibi bu sezon 11 kez ise Pazar günü maç yapacak. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Pazarspor, Erzincanspor, Kastamonuspor, Erzincanspor, Eskişehirspor, Şanlıurfaspor ile deplasmanda, Amedspor, Zonguldakspor, Tarsus İdmanyurdu, Akhirsarspor, Karacabey Belediyespor ve Kırklarelispor ile evinde oynayacağı maçlar Pazra gününe denk geliyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz Ligin 13’üncü haftasını ise maç yapmadan bay olarak geçiriyor.
Şuan için belirlenen maç takvimi, Ziraat Türkiye Kupası maçlarına göre haftalık değişkenlik gösterebilir.
İLK HAFTA 4 GECE MAÇI VAR
Öte taraftan, Beyaz grupta ilk haftanın maçlarında Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor, Teco Karacabey Belediyespor AŞ-Eskişehirspor, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor, Karatay Termal 1922 Konyaspor-Tarsus İdmanyurdu, Bucaspor 1928-Isparta 32 Spor, GMG Kastamonuspor-Pendikspor, Pazarspor-Kırşehir Belediyespor, Amed Sportif-Uşakspor AŞ karşı karşıya gelecek. Anagol 24 Erzincanspor ilk haftayı BAY geçen takım olacak.
Bu maçlara Karaelmas Kemal Köksal Stadı, Kırklareli Atatürk Stadı, Konya Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı, Kastamonu Gazi Stadı, Pazar İlçe Stadı, Diyarbakır Stadı, İzmir Yeni Buca Stadı ve Bursa Karacabey M. Fehmi Gerçekler Stadı ev sahipliği yapacak.
İlk hafta mücadelesinde 9 maçın 4’ü 20.00’de başlayacak. Gece maçı diye tabir edilen bu maçların heyecanı Diyarbakır, İzmir, Bursa ve Şanlıurfa’da yaşanacak. Diğer maçların başlama saati 15.30, 16.00 ve 16.30 olarak belirlendi. Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor maçı, 16.00’da başlayacak maçlar arasında yer alıyor.
Beyaz Grup’ta ilk iki haftanın maç programı şöyle:
5 EYLÜL PAZAR
Saat 16.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor
Saat 16.30 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor
Saat 16.00 Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı: Karatay Termal 1922 Konyaspor-Tarsus İdmanyurdu
Saat 16.00 Kastamonu Gazi Stadı: GMG Kastamonuspor-Pendikspor
Saat 15.30 Pazar İlçe Stadı: Pazarspor-Kırşehir Belediyespor
Saat 20.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Uşakspor AŞ
Saat 20.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Isparta 32 Spor
Saat 20.00 Karacabey M. Fehmi Gerçekler Stadı: Teco Karacabey Belediyespor AŞ-Eskişehirspor
Saat 20.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor
24 Erzincanspor (BAY)
KIRŞEHİR’İN İLK YARI MAÇLARI
1.HAFTA: Pazarspor-Kırşehir Belediyespor (Pazar İlçe Stadyumu)
2.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Amedspor (Ahi Stadyumu)
3.HAFTA: Kastamonuspor-Kırşehir Belediyespor (Kastamonu Gazi Stadyumu)
4.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Zonguldakspor (Ahi Stadyumu)
5.HAFTA: Bucaspor-Kırşehir Belediyespor (Yeni Buca Stadyumu)
6.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-1922 Konyaspor (Ahi Stadyumu)
7.HAFTA: Erzincanspor-Kırşehir Belediyespor (Mustakil Atletizm Pisti Sahası)
8.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu
9.HAFTA: Ispartaspor-Kırşehir Belediyespor (Isparta Atatürk Stadı)
10.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Akhisarspor (Ahi Stadyumu)
11.HAFTA: Pendikspor-Kırşehir Belediyespor (Pendik Stadyumu)
12.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Uşakspor (Ahi Stadyumu)
13.HAFTA: Maç yapmadan bay geçiyoruz
14.HAFTA: Nazilli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (Nazilli İlçe Stadyumu)
15.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (Ahi Stadyumu)
16.HAFTA: Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor (Eskişehir Yeni Stadyum)
17.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor
18.HAFTA: Şanlıurfaspor-Kırşehir Belediyespor (Şanlıurfa Gap Stadyumu)
19.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor(Ahi Stadyumu)
(Haber: Salih GÜNER)