Ağustos ayında iki grup üzerinde oynanacak TFF 2. Lig’te bu sezon gruplarında son 4’er son 4’te yer alan 8 takım 3. Lig’e düşecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Liglerde gruplar ve fikstürler belli olurken, maçların başlama tarihleri de netleşti. Federasyonun takvimine göre 2’nci Lig 28 Ağustos’ta başlayacak ve ligin ilk yarısı 18 Aralık’ta sona erecek.

3 TAKIM SPOR TOTO 1. LİGE ÇIKACAK

39 takımın katılımıyla oynanacak 2. Ligde, terfi ve tenzil sisteminde bir değişiklik yaşanmadı. Sezon sonu itibariyle 3 takım Spor Toto 1. Lige yükseleceği gibi 4’erden 8 takım TFF 3. Lige düşecek. Terfi sistemi doğrultusunda 38 hafta sürecek lig maratonunun ardından Kırmızı ve Beyaz grup şampiyonları direkt olarak Spor Toto 1. Lige çıkacak. 3’üncü takım ise, Play-Off grubunda belli olacak.

PLAY-OFF 8 TAKIMDAN OLUŞACAK

Ligin hemen ardından ara verilmeden başlayacak Play-Off grubunda 8 takım mücadele edecek. Büyük final öncesi her grup kendi arasında birincisini belirleyecek.

Maçlar sonunda gruplarda 2, 3, 4 ve 5’inci sırayı alan takımlar, Play-Off çeyrek finalinde 2-5 ve 3-4 şeklinde eşleşerek çift maç eleme usulüne göre karşı karşıya gelecek. Karşılıklı maçlar neticesinde avantaj elde eden takımlar yarı finale yükselecek. Yarı final müsabakaları da çift maç üzerinden oynanacak. Böylelikle Kırmızı ve Beyaz grubun Play-Off birincileri belli olacak.

En son noktada grup birincisi iki takım, tek maç üzerinden oynanacak final maçının ardından Spor Toto 1. Lige yükselen 3’üncü takım unvanı kazanacak.

8 TAKIM KÜME DÜŞECEK

19’arlı Beyaz ve 20’şerli Kırmızı grupta sezon sonunda son 4 sırada yer alan takımlar TFF 3. Lige düşecek. 2. Ligden geçen sezon 7 takım küme düşmüştü.

Yeni sezonda 8 takımın küme düşmesiyle birlikte 2022-2023 sezonunda 2. Lig, TFF 3. Ligden 6 takımın yükselmesi ve Spor Toto 1. Ligden 4 takımım düşmesi üzerine 38 takımla oynanacak.

Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un bu sezon mücadele edeceği 20 takımlı Kırmızı Grup’ta şu takımlar yer alıyor

Kırşehir Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, 1461 Trabzon FK, Adıyaman Futbol Kulübü, Ankara Demirspor, Balıkesirspor, Bucaspor 1928, Diyarbekirspor, Etimesgut Belediyespor, Fethiyespor, Kastamonuspor, İskenderunspor AŞ, Karacabey Belediyespor, Kocaelispor, Pazarspor, Sarıyer, Serik Belediyespor, Vanspor FK, Uşakspor AŞ, Kırklarelispor. (HABER MERKEZİ)