Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2020-2021 sezonunun başlangıç tarihleri belirledi.
Geçen sezon 2. Lig, Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve yarım kalan ligi 6 sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor’un olağan genel kurulu yaptı ve Başkan Mustafa Bulut ve ekibi iç ve dış transfer çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken, Futbol Federasyonu 2. Lig7in başlama tarihini belirleyerek kamuoyuyla paylaştı.
Buna göre; yeni sezon TFF 1. Lig'de 11 Eylül 2020'de, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise 19-20 Eylül 2020 tarihlerinde başlayacak. Süper Lig'de daha önce 2020-2021 sezonunun 11 Eylül'de başlayacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Tüm liglerin sezon planlamaları ise daha sonra ilan edilecek.
2. Ligde bu sezon Kırşehir Belediyespor, Manisa FK, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe FK, İnegölspor, Afjet Afyonspor, Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor, Sarıyer, Çorum FK, Hacettepespor, 1922 Konyaspor, Kırklarelispor, Başkent Akademi FK, Amed Sportif, Gümüşhanespor, Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Sakaryaspor, Zonguldak Kömürspor Vanspor, Uşak Spor AŞ, Kahramanmaraşspor, Ergene Velimeşespor, Bodrumspor, Sivas Belediyespor, Karabükspor, Şanlıurfaspor, Bayburt İl Özel İdarespor, Eyüpspor, Etimesgut Belediyespor, Niğde Anadolu FK, Elazığspor, Serik Belediyespor, 24 Erzincanspor, Kocaelispor, Turgutluspor, Karacabey Belediyespor, Pazarspor olmak üzere 39 takım mücadele edecek.
Bu arada Kırşehir Belediyespor Kulübü 21 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te Neşet Ertaş Kültür Merkezinde bir basın açıklaması yapacak. Yönetim Kurulu ve Teknik Direktör Gürses Kılıç’ın da katılacağı toplantıda iç ve dış transfer tamamlanan futbolcular kamuoyuyla paylaşılacak.
İç ve dış transferlerin gece-gündüz devam ettiğine dikkati çeken Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, “Kırşehir Belediyesporluları mutlu etmek ve 2güçlü bir kadro ile lige başlamak için çaba harcıyoruz. İnşallah o güzelim takımın 50 yıldır büyük emeklerle bugünlere gelen bu camianın mutlu olacağı bir sezonu birlikte yaşarız. Kırşehirspor’un bu sene iyi işler, güzel işler yapması için yönetim olarak gereğini yapacağımıza söz veriyoruz. Ama büyük Kırşehirspor taraftarından da söz istiyoruz. Kırşehirspor sizindir. Hep birlikte bu takıma sahip çıkalım ve el ele kol-kola vererek PTT 1.Ligi’ne çıkalım. Transfer çalışmalarımızı ince eleyip sık dokuyor ve takımımıza katkı sunacak oyuhncuları kadromuza dahil etmek istiyoruz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)