Kırşehir Belediyespor’u zor rakipler bekliyor…

2. Lig yeni sezonda 40 takımla oynanacak

Eylül sonu ya da Ekim başında başlaması planlanan 2. Lig’de 2020-2021 sezonunda mücadele edecek takımlar netleşti.
2002 yılın ardından geçtiğimiz sezon 2.Lig’de mücadele eden ve Play-Off’u kıl payı kaçıran Kırşehir Belediyespor’u yeni sezon öncesi oldukça zorlu rakipler bekliyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle rötarlı başlayacak 2. Lig’de 2020-2021 sezonunda mücadele edecek takımlar netleşti. 40 takımın yer alacağı ligde 31 mevcut takım ile 1. Ligden düşen 3, 3. Ligden çıkan 6 takım yarışacak.
Pandemi nedeniyle bu sezon 28’inci haftada tatil edilen ve ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararıyla mevcut son haliyle tescil olan TFF 2. Ligde gözler 2020-2021 sezonuna çevrildi. Genelde her sezon 1 Eylül’de başlayan ligin takvim planlaması, yaşanılan olağanüstü pandemi olayı nedeniyle değişti.
YENİ SEZONUN YA 26 EYLÜL YA DA 3 EKİM’DE BAŞLAMASI BEKLENİYOR.
TFF 2. Lig yeni sezonda yine kırmızı ve beyaz olmak üzere iki gruptan oluşacak. Hemen her sezon 36 takımdan oluşan, 3 takımın bir üst lige çıkıp, 6 takımın bir alt lige düştüğü ligde bu sezon pandemi dolayısıyla rakamlar değişkenlik gösterdi.
Mevcut takımlar arasında Beyaz grupta yer alan Zonguldak Kömürspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe FK, İnegölspor, Afjet Afyonspor, Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor, Sarıyer, Çorum FK, Hacettepespor, 1922 Konyaspor, Kırklarelispor, Başkent Akademi FK, Amed Sportif, Gümüşhanespor ile Kırmızı grupta yer alan Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor, Vanspor, Uşak Spor AŞ, Kahramanmaraşspor, Ergene Velimeşespor, Bodrumspor, Sivas Belediyespor, Bayburt İl Özel İdarespor, Eyüpspor, Etimesgut Belediyespor, Niğde Anadolu FK ve Elazığspor 2. Lig maratonuna kaldıkları yerden devam edecek. (Haber: SALİH GÜNER)