Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilen GSB Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaz boyunca binlerce çocuğun sporla buluşacağını belirterek, "Amacımız sadece sporcu yetiştirmek değil, spor kültürünü toplumun her kesimine yaymaktır." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Kırşehir'de düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları'nın açılış töreninde konuşan İl Müdürü Yasin Çakmakçı, yaz tatilinin çocuklar ve gençler için önemli bir gelişim fırsatı olduğuna dikkat çekti. Sporun sadece fiziksel gelişime değil, karakter oluşumuna da katkı sunduğunu belirten Çakmakçı, çocukların yaz aylarını sporla değerlendirmelerinin önemine vurgu yaptı.

Spor İl Müdürü Çakmakçı: "Bu yaz gençlerimiz spora doyacak"
Spor İl Müdürü Çakmakçı: "Bu yaz gençlerimiz spora doyacak"
İçeriği Görüntüle

"ÇOCUKLARIMIZ EKRAN BAŞINDA DEĞİL, SPOR SAHALARINDA OLSUN"

Konuşmasında ailelere ve gençlere seslenen Çakmakçı, yaz tatilinin yalnızca dinlenme dönemi olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Yaz tatili sadece dinlenme zamanı değil, aynı zamanda kendini keşfetme zamanıdır. Biz istiyoruz ki çocuklarımız ekranların karşısında değil; gençlik merkezlerimizde, futbol sahalarında, spor salonlarında, yüzme havuzlarında ve tenis kortlarında büyüsün. Spor yapsın, mücadele etmeyi, paylaşmayı ve takım olmayı öğrensin. Çünkü spor yalnızca madalya kazandırmaz; karakter, özgüven, disiplin ve sorumluluk duygusu da kazandırır."

32 BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ VERİLECEK

Yaz boyunca geniş kapsamlı bir program hazırladıklarını belirten Çakmakçı, 19 GSB Spor Okulu ve 13 Engelsiz Spor Okulu olmak üzere toplam 32 branşta, 13 farklı merkezde eğitimlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Çakmakçı, "Hedefimiz sadece başarılı sporcular yetiştirmek değil, spor kültürünü toplumun her kesimine ulaştırmaktır. Engelsiz Spor Okullarımız sayesinde hiçbir evladımızı geride bırakmıyor, sporun birleştirici gücünü herkes için erişilebilir hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ SERVİS DESTEĞİ SAĞLANACAK

Velilerin ve sporcuların ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaması için önemli bir uygulamayı da duyuran Çakmakçı, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek'in destekleriyle Ahi Stadyumu ile Kırşehir Spor Salonu arasında saat 09.30'dan itibaren her 30 dakikada bir ücretsiz servis hizmeti verileceğini açıkladı.

VALİ DEMİRYÜREK'E TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının sonunda Kırşehir'de spora verilen destekten dolayı Vali Murat Sefa Demiryürek'e teşekkür eden Çakmakçı, spor yatırımlarıyla birlikte kentin önemli bir spor merkezi haline geldiğini belirtti.

"Sayın Valimizin himayeleriyle ilimizde spor yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Çocuklarımız daha modern tesislerde spor yapma imkânına kavuşuyor. Temennimiz, bu yazın dostlukların kurulduğu, yeteneklerin keşfedildiği ve geleceğin şampiyonlarının yetiştiği unutulmaz bir dönem olmasıdır." diye konuştu.

Açılış programı halk oyunları, jimnastik, taekwondo ve çeşitli branşlardaki gösterilerle renklenirken, GSB Yaz Spor Okulları'nda yaz boyunca binlerce çocuk ve genç ücretsiz spor eğitimi alacak.

Muhabir: İlknur ÖNCÜ