Kırşehirspor, TFF 2’nci Lig Kırmızı Grubun 7’nci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Uşakspor’u konuk etti ve maçın başından sonuna kadar üstün futbolunu 3-0’lık skorla taçlandırarak 6 puan değerinde 3 puan aldı.

Haftaya Kırşehir 4, Uşak ise 3 puanda girmiş ve bu maç iki takım içinde 6 şar puan değerinde   önem kazanmıştı. 7.Haftaya kadar her iki takımda ligde oynanan 6 haftalık maç periyodundan  galip gelemezken, Kırşehirspor 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, Uşakspor A.Ş ise 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle bu hafta  sahaya çıktılar.

Maçın ilk 25 dakikasında her iki takımda orta sahada presle birbirine oyun kurdurmamaya çalışırken, konuk Uşakspor 3’lü savunma ve çift forvetle maça başlayarak ya hep ya hiç derken, Kırşehir FK ise rakibin bu oyun düşüncesine orta sahada Zihni, Hakan ve Savaş’ın yüksek tempolu oyunu ile rakibinin önüne geçerek 3. bölgede etki yarattı.

Kanatlarda Doğacan, Ahmet ile rakip beklerin arkasına koşu yapması, bunlara zaman zaman Onur Garip ve Savaş’ında gol yollarındaki çok kılas pasları oyunda farkı yarattı. Hücumda bunlar yaşanırken, sağ bekte Sırat’ın 35 ve 43 de arkasına kaçırdığı oyuncular ile 62.dakikada stoper Sinan ayağından gereksiz top kaybı ile rakibine gol pozisyonu şansı vererek maçın nazar boncuğu oldu; stoper Ahmet Üner ise Uşakspor’un uzun forveti Berke Doğukan Önde ile girdiği ikili mücadelelerin hepsini kazanarak hava topunda rakibinden tüm topları zamanlaması ile alması benden  alkış aldı. Solbek Oğulcan savunma bakımında iyi bir maç çıkarırken, hücuma katkısının olmaması güzel oyununda eksikliğini ortaya çıkardı.

Maçta ön plana  çıkan Zihni Temelci, Hakan Erçelik’in orta alanda müthiş presi , kaptan Savaş Yorulmaz’ın  hırslı, istekli ve güzel oyunu ile rakibine üstünlük sağlarken, kanatlardan Doğacan Diker ve Ahmet Sun’un beklerin arkalarına hızlı koşuları, Onur Garip’in paslı oyunda etkili oluşuyla Doğacan'ın attığı ikinci golde pası vermesi ile farkını hissettirdi. Kırşehir FK, alt sıralardaki rakibini rahat bir skorla yenerek adeta lig yeni başlıyorcasına yeniden doğdu ve haklı bir galibiyet aldı.

Uşakspor maçında futbolcuların sahadaki verileri, önümüzdeki haftalar için futbolcular ve teknik heyetin çıtasını biraz daha yükseltti. Bundan sonra bu verileri her maçta göstermek zorundalar. Bir maçlık periyot değil uzun lig maçı ana hedef olarak Kırşehir FK artık kazanarak yoluna devam ederse kalitesini ortaya koyar.

Kısacası Kırşehir FK, Uşakspor maçını rakibinden çok isteyerek, coşkulu oyunu ile bu maçı kazandı.

Hani bir tabir var ya siz böyle olun canımızı yiyin diye, aynen öyle kazanın canımızı yiyin.