Genel seçimin tarihi yaklaştıkça, siyasi hareketlilikler artıyor ve meydanlar iyiden iyiye ısınıyor. Siyasette hareketlilik neredeyse zirve yaptı desek daha doğru olur. Partilerin genel başkanları birbirleriyle olan görüşme trafiğini hızlandırdılar.

Gerek Cumhur İttifakı’nda ve gerekse de Millet İttifakı’nda şu ana kadar kopma olmadı, özellikle Millet İttifakı bileşenleri ardı ardına çok önemli toplantılar yapıyor ve önemli de kararların altına imza atıyorlar.

Millet İttifakı partilerin gelen başkanları ve milletvekilleri il, ilçe, kasaba gezerek milletin derdini dinliyor ve çareler üretmeye çalışıyorlar. Zaten yapılan kamuoyu araştırmalarında da Millet İttifakı açık ara iktidara yürüdükleri ifade ediliyor. Bu cephede CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi oylarında bir düşüş yok aksine artış gözlemleniyor.

Meydanlara çıkılarak hareketliliğin biraz daha artması ve köylü, kentli vatandaşla daha fazla bir araya gelinip sorunların yerinde dinlenilmesi ve aynı zamanda çözüm önerilerinin sunulması durumunda yükselen oy grafiği biraz daha yukarıya doğru çıkacaktır.

Millet İttifakı partileri, özellikle CHP son aylarda artık iyice ülke ve kamuoyu gündemini belirler durumdadır. CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Emekli vatandaşlarımıza dini bayramlarda olmak üzere ikramiye vereceğim” dedi iktidar yerine getirdi. Yine “Asgari ücretlinin bu şartlarda çalışması zor maaşlarının artırılması gerekir” dedi, hatta CHP’li belediyeler hükümetin belirlediği asgari ücretinde üzerinde maaş verdi bunun üzerine hükümet asgari ücrette gerekli zammı yapmak durumunda kaldı. 2018 yılında kamu çalışanlarına ve emeklilerine “3600 ek gösterge” sözünü verdi sürekli dillendirdi sordu, sorguladı ve hükümet oluşan kamuoyu baskısına daha fazla dayanamadı ve bunu da yerine getirdi. Şimdi sırada emeklilikte yaşa takılanlar var. CHP ve hatta Millet İttifakı partileri sürekli gündemde tutuyor ve bu sorunun da bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. Bu denli yoğun baskı karşısında iktidar daha fazla direnemez ve EYT yasasını da çıkarmak zorunda kalacaktır.

Bu arada şunu da belirtmekte yarar var, bu projeleri evet CHP öneriyor ve iktidar yerine getiriyor da iktidarın hanesine de artı olarak yazılıyor. Yani her türlü iktidara oy artışı da sağladığı muhakkaktır. Bakalım CHP’nin ve diğer Millet İttifakı partilerinin ajandalarında başka hangi projeler var. CHP’nin bu projelerini iktidar yerine getiriyor da millet asıl fikrin sahibini unutmuyor, teşekkürlerin ardı arkası da kesilmiyor haklı olarak Kılıçdaroğlu’na…

Millet İttifakı partilerinin meydanlarda milletle buluşmasını hemen her gün basın ve medyada izliyoruz, seçime kadar da projelerini ve neleri yapacaklarını millete anlatacaklar oy çıtalarını yükseltecekler gibi…

Ya Cumhur İttifakı?

Birkaç miting dışında şu ana kadar pek meydanlarda görünmüyorlar. Az da olsa milletle buluşmaları halinde ise eleştirel sözlerle karşılaştıklarını görüyoruz.

Öyle ya, vatandaş yirmi yıllık iktidarı döneminde her alanda üretimin neden düştüğünü soracak. Özellikle gıda üretiminde kendi kendimize yetiyorken neden bu duruma düştüğümüzün cevabını isteyecek.

Artık çekilmez hale gelen hayat pahalılığının nedenlerini soracak. Yeterli çözümün neden bir türlü yapılamadığının cevabını isteyecek. Ayrıca yüksek elektrik, doğalgaz, akaryakıt, ulaşım, iletişim ve gıda fiyatlarını soracak.

İşte iktidar partisi ve Cumhur İttifakı’nın diğer partileri tüm bu soruların cevabını verebilmeleri için derslerini iyi çalışmaları gerekiyor.