Kırşehir’de doğup büyüyen, tozlu, çamurlu yollarında yürüyen, ekmeğini yiyip suyunu içen insanlarımız, Anadolu’nun herhangi bir yerinde bulunuyor ve orada Kırşehir’den söz ediliyorsa Anadolu’nun Şirin Kırşehir’i diye bahsedildiğini de bilir.
Hititler, Frigler, Persler, Makadonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu ve Osmanlılar gibi Medeniyetlere yaptığı ev sahipliğinden, Ozanlarından, Ahi Evran’dan bahsedilmeden de geçilmez.
Kırşehir; başkente, Kayseri ve Konya gibi sanayinin geliştiği büyük şehirlerimize yakın olmasına rağmen bir ticaret merkezi haline de getirilememiştir. Geniş tarım arazilerine sahip ama ikliminin kurak olması nedeniyle topraklarının çok da verimli olduğu söylenemez. Tüm buna rağmen tarım ve hayvancılık önemli geçim kaynağı haline gelmiştir. Şehir merkezinde birçok ilimizde olmayan sıcak suya rağmen termal turizm maalesef geliştirilememiştir.
Olumlu ve olumsuz koşullar göz önüne koyulduğunda ekonomik olarak refah düzeyi yüksek bir kent ne yazık ki olamamıştır. Ekonomiye katkı sağlayacak yatırımlar yapılmayınca göç vermeye başlamış ve şehir küçülmüş, son yıllarda Afganistan, Suriye, İran ve Irak halkının topraklarını terk edip ilimize gelen göçmenlerle de kent adeta işsizler ordusuna dönmüş ve halk ekonomik olarak sıkıntılı bir dönem yaşamaktadır.
Kırşehir’in yıllardan beri seçilmiş vekilleri, kentin vekili olmaktan ziyade partilerinin vekili olmuşlar, Kırşehir’e bakıldığında bu kentle özdeş hale gelen seçilmişleri görmek pek mümkün de değil maalesef. Şehrin bağrına saplanan bir hançer gibi duran hastane önüne yaptıkları köprü ile de olumsuz hatıraları hiçbir zaman unutulmayacağı da muhakkaktır.
Şirin Kırşehir, coğrafyasıyla, tarihiyle, kültürüyle Anadolu’da önemli bir yere sahiptir. Ancak sahip çıkılmadığından dolayıdır ki iş alanları açılamıyor, yatırımlar yapılamıyor, sanayisi bir türlü büyütülemiyor yani ancak bu kadar olabiliyor, bunun da insan yaşamının refah düzeyini yükseltemeye yeterli olamıyor.
Bu şehrin kalkınmasına yön verecek, işsizliği önleyecek, kalıcı ekonomik yatırımları yapabilecek seçilmiş yerel ve genel siyasetçilerdir.
Özellikle iktidar partisi AKP’nin vekili Mustafa Kendirli, muhalefet partisi CHP’nin vekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, sivil meslek kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte siyasi parti ayırımı yapmadan el ele verip yaşadığımız şirin Kırşehir’in adına yakışır yıldızı parlayan bir kent için çalışmanız özlem duyulan bir davranış olur.
Üçgöz mevkiinde Terme Otelin altında bulunan termal su kuyuları kullanılarak Kuşdilli Mahallesi bölgesine proje geliştirilerek, dışarıdan ve içeriden gelecek binlerce insana aynı anda hizmet verebilecek olan termal tesislerin özel sektöründe teşvik edilmesiyle yapımına ne dersiniz…
Yakışmaz mı şirin Kırşehir’e…