Şubat ayı itibarıyla sigaraya yapılması beklenen 5–10 TL aralığındaki “geçiş zammı” Kırşehir’de de gündemin önemli başlıklarından biri haline geliyor. Yüksek enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmalar ve artan vergi yükü, yalnızca büyük şehirlerde değil, Anadolu’nun merkezindeki Kırşehir’de de tüketicilerin cebini doğrudan etkiliyor. Kentte yaşayan vatandaşlar, özellikle sabit gelirli kesim, bu zamların günlük harcamalarına yansımasından endişe duyuyor.
Şehirdeki bakkal ve küçük market sahipleri, sigara satışlarının fiyat artışlarıyla birlikte azalabileceğini, bunun da genel cirolarını olumsuz etkileyeceğini dile getiriyor. Kırşehir’de sigara tüketen birçok kişi, fiyatların sürekli yükselmesiyle birlikte ya tüketimi azaltmayı ya da farklı markalara yönelmeyi düşünüyor. Bu durum, yalnızca bireysel bütçeleri değil, sosyal yaşamı da etkiliyor. Kıraathane ve kafelerde günlük buluşmalarda sigara tüketimi önemli bir alışkanlık olduğundan, fiyat artışları bu kültürel alanlarda da hissedilecek.
Sonuç olarak, şubat ayında uygulanması beklenen 5–10 TL’lik geçiş zammı, Kırşehir’de hem tüketicilerin bütçesini hem de esnafın satışlarını doğrudan etkileyecek. Bu gelişme, şehirdeki ekonomik sıkışıklığın günlük yaşama daha fazla yansımasına neden olacak gibi görünüyor.



