Karacabey karşısında alınan kötü sonuçlu skordan sonra sezonun bitimine iki hafta kala biz sezonu kapattık.

Neden kapattık?

Play-off şansı kalmadı, küme düşme potasından da daha önce çıkmıştık.

Bizim için inişli-çıkışlı bir yıl oldu bu sezon…

Zaman zaman play-off potasına girdik, zaman zaman düşme hattına indik. Çünkü üst tarafla, alt taraf arasındaki puan farkı çok azdı.

Benim görüşüme göre hedefi olan bir takımın sezon başında Hakkı Hoca ile başlaması doğru değildi.

Hedefi olan bir takımın teknik adam olarak daha deneyimli birisi ile başlaması gerekirdi. Hakkı Hoca bir kumardı, tutabilirdi, tutmayabilirdi. Bence hedefi olan bir takım kumar oynamamalı.

Tabi bunları söylerken de işin ekonomik boyutunu da düşünmek gerekir. Ekonomik durumu hiç iç açıcı değilse, hedef koymanın hiçbir anlamı yok.

Şapkamızı önümüze koyup, düşünmemiz gerekir.

Bana sorarsanız bu ligte devamlı kalmanın planlarını yapar, hiç macera aramazdım. 1. Lig’te, Süper Lig’te oynamayı kim istemez ki? 

Ama önce bütçemize göre hareket etmeliyiz.

Sonuç olarak acısıyla, tatlısıyla bir sezonu daha bitirdik. Şimdi önümüzdeki sezona odaklanma zamanı.

İzlenmeliydi!..

Altyapı takımlarımızdan U-18 ve U-16 maçları vardı. U-18 bitti,  U-16’nın bir maçı kaldı. Bu yaş grubunda şampiyonluk garanti. U-18 maçlarına da, U-16 takımımız çıktı. Büyüklerle oynayınca güçleri yetmedi, ama kendi yaş grubunda birinci oldular.

Mayıs ayında da U-14 maçları başlıyor.

Ben isterdim ki, yönetimden, teknik ekipten birileri bu çocukları izlesin. Gerçekten çok büyük yeteneklerimiz var. Ben umut beslediğimiz çocuklarımızı yönetime, teknik ekibe öneriyorum. Gerisi olanların bileceği bir iş. Doğrusu onlar da bu sezon önerilerimize sıcak baktılar. İki çocuğumuzu profesyonel takımımıza kazandırdık. Üçüncüsü de bu hafta antrenmanlara başlıyor.

Fırsatçılık!..

Benim hiç anlayamadım bir şey Ramazan ayında gıda fiyatlarının normal fiyatlardan daha zamlı hale gelmesi.

İnsanlar bu mübarek ayda oruç tutuyorlar ve canları çoğu yiyeceği çekiyordur. İftar saatini iple çekip canlarının çektiği yiyeceği yemek istiyorlar. Bundan doğal bir şey olamaz. Ama gel gör ki, bu çok zor günlerden geçtiğimiz zamanlarda Ramazan ayında gıda fiyatları ekstra zamlanır.

Biliyorlar ki oruçlu insanlar pahalı da olsa bu yiyecekleri alacaklar!

O zaman vur abalıya!..

Artırın fiyatları gitsin!..

Ben yıllardır bunu düşünürüm. Tam tersi olmalı. Ramazan ayında gıda fiyatları daha ucuzlamalı ki, insanlar bu ürünleri rahatça alabilsinler.

Bizim yaptığımız ne?

Tam tersine!..

Bunun adı fırsatçılık değil de nedir?

Ben zaman zaman yurt dışına gittiğimde Hıristiyan aleminin Noel kutlamalarına denk geldim. İnanır mısınız Noel kutlamalarında fiyatlarda ciddi anlamda indirim yapıyorlar. Biz Müslümanlar bunu neden yapamıyoruz? Bu beni çok üzüyor ve kızdırıyor.

Avucunuzu yalayın!

Emeklilere bayramlarda ödenen bayram ikramiyeleri var. Yıllardır aynı miktar olan bin TL’ye, bundan önceki bayramda zahmet edip, ikramiyeyi bin 100 TL yaptılar!

Bu bayram öncesi yüksek enflasyon nedeniyle eriyip giden ikramiyeye yüklü bir zam yapılacağı çok dillendirildi.

Yok şu kadar olacak, yok bu kadar olmalı… gibi…

Benim gibi garibim emekliler de büyük bir umutla bayram ikramiyelerini zamlı alabileceklerini hayal ettiler!

Ama o da ne?

Bayram ikramiyeleri aynen kaldı!

Bin 100 TL’yi bozdur, bozdur harca!

İnsanlar gerçekten zam yapılacağı yönünde büyük umut beslediler, çünkü piyasadaki zamlar yüzde 100’ün üzerinde idi.  Her şey ateş pahası olunca insanlar da haliyle bir beklenti içine giriyor.

Biz bu kafayla daha çooook avucumuzu yalarız!..

Boynu bükük te olsa insanlarımızın Ramazan Bayramı kutlu olsun.