Yaz tatiliniz bitti. Bu gün çiçekleriniz sizlerle kucaklaşacak. Hasretle beklediğiniz minicik yavrularımız size emanet.

Onlara bir baba gibi davranıp, saçlarını okşayacağınızdan şüphemiz yoktur.

Kırşehir’de de evvel zaman içerisinde korkutan, göz belerten, diş gıcırdatan, etrafına korku salan öğretmenlerimiz olduğu söylenirdi.

Şimdi artık onlar yavaş yavaş kabuklarına çekildiler. Sizleri özleyen bu yavruların saçlarını okşayın. Bilgi ve becerilerini artırın. Sizlere külçe altın hediye ediyoruz. Onları işleyin.. Ustalık sizde, beceri sizde, güven sizde…

Bizim çocukluk yıllarımız da öğretmenlerimiz kütüphanelerden çıkmazdı. “Öğrencilerime nasıl faydalı olurum” diye çırpınırdı.

O zamanlar 100 kişilik bir öğrenci grubu birleştirilmiş sınıfta tek odalı bir damda eğitim görürlerdi. Öğretmen tek, sınıf tek, ayaklarında ayakkabı, sırtında kabanı olmayan, saçlarını bile kestirme imkanı bulunmayan öğrenciler vardı.

Öğretmenlerimiz köylerde sadece bir takım elbiseleri olur, iskarpinleri çamurdan görünmezdi. Bazıları da iskarpin kirlenmesin diye ayakkabının üzerine mest lastiği giyerdi.

Onlar fedakardı. Tabii ki sizler de bir o kadar fedakarsınız. Sabırla size emanet edilen minicik yavruları beklediniz.

ÖĞRETMENİM !

"Zaman; beklerken çok yavaş, korkarken çok hızlı, kederliyken çok uzun, sevinçliyken çok kısa..! "

Zaman çok hızlı geçiyor. Daha dün 1. sınıfa aldığınız bir çocuk, belki de bu yıl sizlerden ayrılacak. Ayrıldığınız zaman sizi hep iyi hatırlamalı.

Ben hep hatırlarım...Köyde yalın ayak okula giderken saçlarımı okşayan, bazen de “okusun, yurdumuza faydalı insan olsun” diyen öğretmenlerim.

65.yıl önceki öğretmenlerim;

Ahmet Dinler, Sait İsmail Günaydın, Mehmet Yılmaz, Bahri Safa Saba. Hakkınızı helal edin bana. Çünkü hamdım olgunlaştırdınız. Pişirdiniz... Bilgi küpü ettiniz. Vefat edenler nurlar içerisin de yatsınlar. Sağ olan sağlıklı ve hayırlı bir ömür yaşasın.

ÖĞRETMENİM…

"HER GÜN GÜZEL GEÇMEYEBİLİR AMA, HER GÜNÜN İÇİNDE BİR GÜZELLİK VARDIR."

Geleceğimizin yegane teminatı olan yavrularımıza şefkatle, sevgiyle yaklaşın.

"Sadece şefkat iyileştiricidir.Çünkü insanın içindeki tüm  hastalıklar, sevginin eksikliğinden kaynaklanır."

Biz sizi çok ama çok seviyoruz. Siz de size emanet edilen yavruları seviniz...

Tüm idarecilerimize,öğretmenlerimize, genel idare, teknik hizmetler ve destek hizmetlerde bulunan arkadaşlara yüreğimin selamı var.

2018-2019 öğretim yılımız hayırlı olsun.

En kalbi saygılarımı sunuyorum efendim....