Kırşehir Çiğdem Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fahrettin Toker, geçtiğimiz günlerde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi  Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz tarafından düzenlenen "Sektördeki Gururlarımız ve Başarı Hikayeleri" etkinliğinde söyleşi programına katıldı. Bu etkinlik, medya ve iletişim sektöründe başarı hikayelerini ve deneyimleri paylaşmak amacıyla gerçekleştirildi.

Fahrettin Toker, mezun olduğu Ahi Evran Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı bölümünden sonra meslek hayatına nasıl başladığını ve karşılaştığı zorlukları anlattı. Toker, kariyerinin ilk yıllarında medya sektöründeki hızlı değişim ve gelişmelere nasıl uyum sağladığını, sektördeki zorlukları ve fırsatları nasıl değerlendirdiğini ayrıntılı bir şekilde paylaştı. Özellikle mesleğinde unutamadığı anıları ve deneyimleri öğrencilerle paylaşarak, onların da kariyer planlamalarında önemli bilgiler edinmelerini sağladı.

Kent hafızasının korunması amacıyla Kırşehir'in tarihini geziyorlar Kent hafızasının korunması amacıyla Kırşehir'in tarihini geziyorlar

Programın moderatörü Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Toker, aynı zamanda üniversitenin radyo televizyon bölümü öğrencilerinin sorularını da cevapladı. Toker, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, sektörde başarılı olmanın yolları hakkında bilgi verdi. Medya sektöründe başarılı olmanın, sürekli öğrenmeyi ve değişime ayak uydurmayı gerektirdiğini vurguladı.

Etkinlik, öğrenciler için ilham verici ve öğretici bir deneyim oldu. Fahrettin Toker'in paylaştığı bilgiler ve deneyimler, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarında yol gösterici oldu. Ayrıca, öğrencilerle birebir etkileşimde bulunması, onların merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakalamaları açısından oldukça değerliydi.

YILMAZ: "OKULDAN MEZUN OLDUKTAN SONRA MESLEĞE NEDEN DEVAM ETTİNİZ?"

Programın modoratörü Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz'ın sorusuna Fahrettin Toker, "Ben bu mesleği severek yapıyorum. Araştırmayı, haber okumayı, gündemi takip etmeyi çok sevdiğim için ve en önemlisi de severek ve isteyerek başladığım mesleğime devam etmek istediğim için bu sektörde çalışma kararı aldı" dedi.

YILMAZ: "OKULDA TEORİDE ÖĞRENDİKLERİNİZ, SEKTÖRDEKİ PRATİKTE NE FARKLAR VAR?

Moderatör Esra Yılmaz'ın sorusuna Fahrettin Toker, "Okulda teoride öğrendiklerimiz sektörde pratikde çok işimize yaradı. Çünkü birşey bilmeyene kimse kapısını açmıyor. İlk işe girerken tecrübe soruluyor. Fotoğraf makinası, kamera, haber yazma gibi teknikleri okulda öğrendiğimiz için sektördeki iş hayatımızı da doğrudan etkiliyor" diye konuştu.

YILMAZ: SEKTÖRDE HİÇ UNUTAMADIĞINIZ ANILARINIZ OLDU MU?

Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz'ın bu sorusuna ise Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Demirören Haber Ajansı ve TRT Kırşehir Temsilcisi Fahrettin Toker, "Sektörde 11 yıldır çalışıyorum. Çok fazla unutamadığım anım oldu. Gözümün önünde intihar edenleri de gördüm. Cinayet haberlerini de, trafik kazalarını da. Gece yarısı yatağımdan kalkıp gittiğim haberlerde" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşinin ardından söyleşi programına katılan katılımcılara teşekkür belgeleri ve çiçek takdim edildi. Öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Öğr. Gör. Dr. Esra Yılmaz, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve öğrencilerin sektörde başarılı kişilerle bir araya gelerek deneyimlerinden faydalanmalarının önemli olduğunu belirtti. Fahrettin Toker'in katılımı ve paylaştığı bilgiler, öğrenciler için unutulmaz bir deneyim oldu. Öğr. Gör. Esra Yılmaz, bu tür etkinliklerin öğrencilere yönelik olarak daha sık düzenleneceğini ifade etti.

Bu söyleşi, medya ve iletişim öğrencilerine sektöre dair birinci elden bilgi edinme ve sektörde başarılı olmuş kişilerden ilham alma fırsatı sundu. Öğrenciler, bu tür etkinliklerin kendilerine yeni perspektifler kazandırdığını ve kariyer yolculuklarında kendilerine rehberlik ettiğini belirtti.   

Muhabir: Dilek Küçükosmanoğlu