Seçimlere 20 gün kala Kırşehir’de izlediğim mitingler…

Meslek hayatımda nice seçimler, nice referandumlar gördüm ve yaşadım.
Kırşehir siyasetinde kimler geldi, kimler geçti iyisiyle kötüsüyle hepsi de kendine göre iz bıraktılar, unutuldular gitti.
Nice Cumhurbaşkanları gördük, milleti bir birinden ayırmadan kucakladı. Halk kendisini “baba” diye bağrına bastı.
Nice Cumhurbaşkanları gördük, kendisini bulup getirene şükran duyacağı yerde anayasa kitabını başına çaldı.
Ülkenin bugünlere gelmesinin altında neler yatmıyor ki, iyisiyle kötüsüyle.
Bunlar hep unutuldu gitti, mazide kaldı.
Gazeteci olarak 24 Haziran’da yapılacak seçimler için tribünden maç izler gibi adayların mitinglerini izliyoruz. Acaba kim ne diyecek, onu bekliyoruz.
Siyasi arenalar böyle bir şey olsa gerek.
Türk siyasetinde şuan karmaşık bir siyaset mozaiği gözlemliyoruz.
24 Haziran seçimleri yaklaştıkça meydanlar ısınmaya başladı. Seçim büroları dolup taşıyor. Seçmen az çok oy vereceği partiyi ve adayı belirlemiş durumda.
24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kırşehir’de de miting yapan İyi Parti lideri Meral Akşener ve CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin Cacabey Meydanı’ndaki mitinglerini izledim. Cacabey Meydanı’ndaki iftar çadırını CHP’li Muharrem İnce’ye tamamen açanlar Meral Akşener’e çadırı açmayıp köşeye sıkıştırıldığını gördüm.
İyi Parti lideri Meral Akşener Kırşehir mitingine geldiği gün önce Karaman, sonra Kayseri ve saat 16.00 olarak açıklanan mitingine yetişmişti.
Cacabey Meydanı’nda Meral Akşener’i yakından gördüm ki halkın nabzını iyi tutuyor, bu işi zirveye taşıyor. Çünkü Kırşehirliler mübarek Ramazan ayında akşama yakın bir saatte Meral Akşener’i sabırsızlıkla bekledi, coşkuyla karşıladı.
Meral Akşener konuşma platformuna çıkınca çılgınca alkışlayan kadınlı-erkekli Kırşehirlileri şöyle bir izledim ki televizyonlar ve gazeteler Akşener’e karşı ambargo uygularlarken, Akşener engelleri aşıp gidiyordu. Büyük çoğunluğunun MHP’den kopup gelenler olduğunu gördüm. Miting alanını dolaştım, her partiden insanlar vardı Akşener’i izleyenler arasında. AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partililer mitingi kıyıda köşede izliyorlardı.
Anlaşıldı ki İyi Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen ve arkadaşları partiyi kısa zamanda iktidar alternatifi yapmışlar, bir de Meral Akşener rüzgârı İyi Parti’yi uçurmuştu.
Akşener “Kırşehirliler, siz az şeyden, çok şeyler anlarsınız, siz demokrasi gazisi Kırşehir’siniz” dediğinde Kırşehir’in Cacabey Meydan’ını dolduran kalabalık Meral Akşener’i çılgınca alkışlıyordu. Zira kendisinin önünü kesmek isteyenler, engeller çıkaranları orada gördüm.
Geçtiğimiz Çarşamba günü de CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi izledik Kırşehir’de... Muharrem İnce gerçekten lider olduğunu gösterdi. Miting alanlarında ve televizyonlarda ülkeyi yönetmeye aday birisi olduğunu ortaya koyuyor ve oylarını artırmayı başarıyor.
Cacabey Meydanı, meydan olalı belki böyle canlı mitingi görmemişti. Binlerce Kırşehirli CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi izlemek için sabahın erken saatlerinde meydanı doldurmuşlardı. Muharrem İnce boş konuşmuyor, kalabalıklara konuşuyordu.
Saat 12.00’de Cacabey Meydanı’ndaki konuşma platformuna çıkan Muharrem İnce’yi Kırşehirliler coşkuyla alkışladılar. Süper bir miting düzenlemişlerdi CHP’liler.
Muharrem İnce konuşmasını Neşet Ertaş’ın Gönül Dağı türküsünden esinlenerek, “Ben de Kırşehirlilerle Gönül Bağı kurmaya geldim. Merhaba Kırşehirliler, merhaba demokrasi gazisi Kırşehir” sözleri Cacabey Meydanı’nı dolduran binlerce Kırşehirliler tarafından coşkuyla, çılgınca alkışlandı. Ben CHP’lilerin Kırşehir’de bu kadar dolu ve kararlı olduklarını ilk defa gördüm.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi en iyi şekilde karşılamak ve Kırşehirlilerle buluşturmak için CHP’nin yeni İl Başkanı Hacı Tanrıbuyurdu ve eski İl Başkanı Yılmaz Zengin’in ve Merkez İlçe Başkanı Selçuk Korkmaz’ın çok büyük emekler harcadığını gördüm. Sanırım mutlu olmuşlardır.
Bir saate yakın Kırşehirlilere hitap eden Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilirse yapacaklarını anlattı. Örnekler verdi. Elinde gazete kupürleri ile seçmene videolar izlettirerek Kırşehirli Osman Bölükbaşı gibi konuşmalarına espriler katarak halkı coşturdu.
Muharrem İnce’nin mitingi Kırşehir’de CHP’nin Milletvekili adayı Doktor Metin İlhan adayını rahatlatmış gözüküyordu.
Bir gazeteci olarak yıllar yılı liderleri izledim, takip ettim. Tahminlerimde yanılmadım, 24 Haziran’da hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız. Partiler milletvekili adayı belirlemesinde nasıl hata yaptıklarını, nasıl doğru yaptıklarını göreceklerdir. Tabi son pişmanlık para etmeyecek. Politika böyle bir şey olsa gerek.
Seçim çalışmaları İyi Parti ve HDP adına eşit ve adil bir ortam da sürdürülmese de görüştüğüm, konuştuğum halk yaşanan bu olumsuzluğu doğru bulmuyorlardı.
Gazeteci olarak halkın gözlemlerini de belirtmeliydim. Ben de öyle yaptım.
Halkın terazisi her şeyin üzerindedir. 24 Haziran’da hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız. Dileğimiz ve arzumuz ülkemiz adına, Kırşehir’imiz adına demokrasiden ve özgürlüklerden yana olsun her şey.
Devletimizin geleceği, hepimiz için çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu devletimiz ebedi ve ezeli olarak baki olarak kalacaktır. Bizim için önce vatan, bayrak, demokrasi, özgür irade, adalet, hukuk, ilkelerimiz hep bir arada, kardeşçe, mutlu ve barışık, bir Türkiye hepimizin özlemi değil mi?