Bir erken seçim tartışmasıdır sürüp gidiyor. Tabi bunda en önemli etken de ekonominin iyiden iyiye bozulmasıdır. İnsanlar maalesef geçim derdinde, özellikle muhalefet partilerinin liderleri il il gezip halkla bire bir iletişim kurmak suretiyle adeta dert dinliyorlar. Tabi ki de halkın talebini dile getirip bir erken seçime gidilmesi yönünde söylemleri var.
Muhalefetin erken seçim çağrısının yanı sıra, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın parti örgütlerine harekete geçme çağrısı yapıp kapı kapı gezerek vatandaşı dinleyeceksiniz demesi bir erken seçimi gündeme getirdi. 
Yine iktidar partisinin yaptığı mitingler ve açılışlar da bir erken seçim hazırlığı izlenimini verdi. Ancak yapılan kamuoyu araştırmalarına göre mevcut iktidar, şu an bir seçimin olması halinde iktidarını devam ettiremiyor. Bunu gören bir lider erken seçime gitmeyi göze alamaz. Zira ekonominin son derece yönetilemediği, söz verilen 3600 ek gösterge sorunu çözülemediği, EYT’lilerin sorunları, eğitim, tarım ve sağlık alanlarında iyileşmeye gidilememişken, mülteci sorunu halen baş ağrıtırken erken seçime gitmeyi dolayısıyla kaybetmeyi 20 yıllık iktidarını sürdüren bir lider göze almaz.
Seçimlere siyasi partiler ittifaklar halinde gidiyor ve yüzde on barajla. Ancak barajın yüzde 7’lere düşürülmesi sanki partilerin ittifaksız olarak seçime gitmeleri yönünde bir adım gibi. İttifaklı bir seçimde Cumhur ittifakı ve millet ittifakı olarak düşünüldüğünde, Cumhur ittifakı seçimlerin mağlubu olarak çıkacağı artık görülüyor. Öyleyse başka alternatif yok yani millet ittifakı seçimin galibi olacak. Göstermiş oldukları aday her kim olursa Cumhurbaşkanı seçilecek ve parlamenter sisteme geçilerek bir de Başbakan atanacak öyle ya…
İktidar barajı aşağıya çekerek, seçim bölgelerinde değişiklikler yaparak, yeni kurular partilerin seçime girmesini engelleyerek, sandığa gitmeyi hedefleye bilir ama artık bunların hiçbir yararı olmaz, çünkü geçmişte bu tür yollar denendi olmadı, yine olmaz.
Bu nedenle, iktidar kaybetmek yerine, elinde bulundurduğu yetkiyi son ana kadar kullanmayı tercih edecektir. Seçime yönelik mecliste yapılması gereken yasal düzenlemeler de varsa bunları yaptıktan sonra seçime gitmeyi tercih edecektir, ama şu an böyle bir durum yok gibi…
Devam edelim erken seçim neden olmaz, 31 Mart yerel seçimleriyle muhalefet rüzgârı arkasına aldı, CHP’nin ve dostlarının Millet İttifakı olarak kazandığı belediyeler de çalışmalarında, halka hizmet etme yolunda başarılı olunca rüzgârın hızı artarak devam ediyor. Bu durum da Millet İttifakı için avantaj, Cumhur İttifakı yani iktidar için dezavantajdır. Bu bile erken seçim ihtimalini ortadan kaldırmaya yetiyor. 
Çünkü dün Ahilik törenleri için Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi coşkusuz ve heyecansızdı. Ayrıca katılımı az olan bir mitingi andırdı. 
Öyleyse bir erken seçim şimdilik yok gibi…