Ülkemiz Allah nasip ederse 7 Haziran’da kendi geleceğine oy kullanarak yeniden bir döneme imza atacak. Milletvekillerine “bizlerin sorunlarını çözün, doğruları söyleyip yalana riyaya hırsızlığa arsızlığa bulaşmadan kanunlara riayet ederek demokrasinin kurallarına uyarak ülkemizi ve bizleri muasır medeniyet seviyesine ulaştırın” diyerek inandığı kendisi gibi düşündüğü milletvekili adayına oy verecek.

Ülkemiz Allah nasip ederse 7 Haziran’da kendi geleceğine oy kullanarak yeniden bir döneme imza atacak.
Milletvekillerine “bizlerin sorunlarını çözün, doğruları söyleyip yalana riyaya hırsızlığa arsızlığa bulaşmadan kanunlara riayet ederek demokrasinin kurallarına uyarak ülkemizi ve bizleri muasır medeniyet seviyesine ulaştırın” diyerek inandığı kendisi gibi düşündüğü milletvekili adayına oy verecek.
Kırşehir’de adayların belirlenmesinin ardından partiler seçim startı verdi, adaylar çarşı pazar dolaşıyorlar, vatandaşın nabzını tutuyorlar.
Acaba farkına vardılar mı seçim vatandaşın umurunda mı? Onların sıkıntıları kederli olduklarını fark edebildiler mi bilmiyorum ama görseler de görmeseler de vatandaş sıkıntılı, onların sorunu tavan yapmış durumda.
Okumuş çocuğu işsiz, yaptığı iş geçimini sağladığı işyerinde sorunlarla boğuşuyor. Hayatın bütün ağır yükü omuzlarına binmiş seçim onun için en son düşündüğü olay olmuş. Bunun için vekil adaylarımızın işi zor görünüyor sandığa oylar girinceye kadar “ben sıralamayı kazandım, seçilmemem için hiçbir neden kalmadı!” diye düşünebilirler.
İşte bunu düşünenler çok büyük hata yaparlar. Bu gibi yaşanmış binlerce örnekler var. Bunları yazarsak satırlar dolusu yazsak kalem kağıt yetmez. Çünkü bunun örneklerini Kırşehir’de pek çok aday ve parti yaşadı.
Bizler Kırşehir’de yaşayan vatandaşımızın beklentilerini dile getirmek istiyoruz. En önemli olan seçilmiş vekilin iline hizmet getirirken atamalarda işe göre insan seçmesi, partizanlık yapmaması, iline, vatanına insanlara hizmet getirebilme yeteneğini sonuna kadar kullanabilmeli. Etrafını çeviren, ona akıl danelik yapanların kimliğini seceresini çözüp hareketini öyle yapabilmeli insanların içerisine çıktığında diploma kimliğini unutup, çıktığı toplumda onların seviyesine inebilmeli, onlarla kahvaltı yapıp, akşam yemeği yiyebilmeli.
Kısaca onlarla dertleri beklentileri ile hem hal olmalı, yatırımcının üreticinin esnafın sanayicinin ilin sorunlarını iyi bilip çözümü için ne gerekiyor ise kimsenin etkisinde kalmadan koşarcasına hizmet getirme yarışına girmeli.
İlimizin yatırım konusunda devletin kalkınma sıralamasındaki bölgemizi beşinci bölge yapılması ile alakalı ekonomik getirisini çok iyi analizini yapabilmeli.
Yapılamayan demiryolunu, havaalanı yolunu, Sıdıklı-Sariyahşi Köprüsü bağlantılarını, çevre yolumuzu, Organize Sanayi Bölgesinin sorunlarını, tarımla hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın sorunlarını, sağlık hizmetleri sorunlarını, esnaf ve sanatkarın sorunlarını, sanayicinin sorunlarını çözecek, ilimizin sorunlarını bilip ona göre koşacak, yılmayacak, gerekirse tebdili kıyafetle insanlar arasında onların sorunlarını dinleyip onlardan çekinmeyecek seçilmişler olmaları ilimizin büyük kazancı olacaktır.
Oturunca mangalda kül bırakmayan çok siyasetçi gördük, geçirdik.
Bol keseden vaatlerde bulunup, hiçbirisini gerçekleştiremeyince kaybolanları unutmadık. Bugün Kırşehir’e gelemeyen, hemşehrilerinin içine çıkamayanları görüyoruz.
Bunun için bugün sahaya inen milletvekili adaylarına acizane önerim yapamayacakları vaatlerde bulunmasınlar. Doğruları ve gerçekleri anlatsınlar, bizleri kandırmasınlar.
Çünkü biz Kırşehir olarak hep yalancı siyasetçilerden bıktık, usandık. İnsanlara tepeden bakan değil, insanlarla haleleşen, onların dertleriyle dertleşen, onların sorunlarıyla alakalı çözümler arayan ve onların sorunlarını çözen, atama bekleyen insanların veya çocuklarımızın atanmasının bir an önce gerçekleşmesini sağlayan, bu doğrultuda üniversiteleri bitirmiş işsiz gezen onca gencimiz var, onların istihdam edilmesiyle alakalı çalışmalar yapmasını isteriz.
Kırşehir’i daha ileriye götürecek, Kırşehir’in sorunlarını görebilecek ve vatandaşın hizmet almasını sağlayacak vekil istemek bizlerin en doğal hakkı değim mi?
Seçilecek milletvekillerimize tavsiyemiz, halkın içinde olsunlar. Kırşehirli olsunlar, Kırşehir’i koçlar gibi temsil etsinler. Biz istiyoruz ki Kırşehir’in sesi gelsin.
Meclis’te konuşsun, Kırşehir’in haklarını savunsun. Gerektiğinde masaya yumruğunu vursun milletvekili istemek bizlerin en doğal hakkı değil mi?
Seçtiklerimiz meclise gidince el kaldırıp, indiren olmasın.
Osmanlının temelinin atıldığı yerler burası. Halktan uzak, kopuk görüntüde olan milletvekili istemiyoruz.
Seçilecek vekillerin partisi ne olursa olsun tüm amaçları Kırşehir’e hizmet olsun.
Seçileceklerin Kırşehir’e yakışır olmaları ve bizleri her ortamda en iyi şekilde temsil etmelerini istiyoruz.
Kırşehir’i, yani bizleri en iyi şekilde temsil etmelerini, bizi daha ileriye götürmelerini, halktan kopuk değil, halkla iç içe olmalarını istiyor ve öneriyoruz.
Evet, seçimlere şunun şurasında 40 gün kalmış durumda. Halkın seçimlere hiç ilgisi yok. Çünkü onlar kendi derdine düşmüş. Çoluğu çocuğu yarın ne olacağı bu kararsızlık içinde seçim sonucunu bekleyip göreceğiz.
Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler…