Yazılarımızı takip edenler hatırlayacaklardır bundan 2 yıl kadar evvel de Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci’ye “Başkan uyarılarımızı dikkate alacaktır” diye bir yazı yazmıştık.
Başkan o zamanlar bazı uyarılarımızı dikkate alırken, bazılarını da belki erteledi, belki de uyarılarımız hoşuna gitmedi.
Ülkemizin içinde bulunduğu durum herkes tarafından biliniyor vatandaş elinden gelenin fazlasını yaptı yapıyor da. Mesela Belediye Başkanı olarak su fiyatlarını 1 TL düşürebilir mi?
Mesela 2020’ye kadar suya zam yok diyebilir mi?
Bunların yanı sıra Emlak, Çevre ve Temizlik Vergisi’nde indirim yapamıyorsa da, “2 yıl zam yapmayacağız” diyebilir mi?
Hafta sonu görüştüğüm bir ağabeyim bana “Hep belediyeyi eleştiriyorsun bu belediyenin hiç mi iyi yaptığı iş yok?” dedi.
Elbette ki var yollarımız, parklarımız, çarşılarımız, mesire alanlarımız gerçekten mükemmel. Belediye başkanımız beklide Kırşehir’e 20 yıl sonrasında yapılacak olanları şu an itibari ile yaptı. Ama yeterli mi elbette ki değil daha da iyiler yapılmalı yapılacaktır da Kırşehir halkı buna fazlası ile layık.
Mesela Başkan yeni yaptığı yere astığı levha ve billboardlara “eskiden böyle idi, şimdi böyle oldu” diye resimler atsın, atsın ki vatandaş eski hali ile yeni halini mukayese etme imkânı bulsun.
Şehir merkezi için söylüyorum park cezası acilen işletilmeli. Geçen gün Askerlik Şubesi’nin oradan Sanayi Camisi kavşağına araba ile 20 dakika da geldim. Yürüyerek bundan daha hızlı gidebilirdim.
Kavşaklardaki ışık düzenlemesi gayet güzel, sorun yan taraflara yapılan parklara ilave olarak bir parkın daha yapılıyor olması. Dolayısı ile ancak tek araçlık geçiş yeri olduğundan geçişler uzun zamanlar alıyor.
Güneykent yolunda hız sınırı 50. Bu sınır bence 70 olmalı insanlar hep bu durumdan şikâyetçi neredeyse şehir merkezinde bile 50 ile gidilen yol yok iken buranın 50 olması düşündürücü.
Mesela Kent Parkın hemen girişine tüm şehirlerde olduğu gibi Kırşehir yazısı yazılmalı insanlar altında resim çekip sosyal medyada kullanıyorlar. Bu da şehrin tanıtımına sebep olacaktır. Yoksa Kent Parkta çekinilmiş bir resim sosyal medyada kullanıldığında hangi şehir olduğu anlaşılmaz bile. Hatta bu yazının üst tarafına “Ahiliğin başkentine hoş geldiniz” diye de yazılabilir.
Kırşehir son yıllarda gerçekten önemli işler yaptı, siyaset gütmeden yorum yapacak olanlar eminim ki sözlerimize hak verecektir.
Yanlış yapılanları da elbette söylemeliyiz, mesela; Otogar yer seçiminin kötü olduğunu söyleyebiliriz 5-10 yıl sonra şehrin içerisinde kalacak ve yeniden bir başka yere taşınması gerekecek.
Mesela tarihi Uzun Çarşının dokusu daha farklı şekilde dizayn edilebilir miydi, hem de işler çok yavaş işliyorken.
Öte yandan Kale ile ilgili olarak herhangi bir çalışma başlatılmadı. Üst taraflara çay bahçeleri, yemek yerleri yapılsa halk akşamları rahatlıkla gidip gelebilse kötü mü olurdu?
Mesela park bahçelerdeki çimlere ve çiçeklere zarar verenler cezalandırılsın, belediye zabıtaları sayısı biraz daha arttırılsın ki bu hainler bu zararları veremesinler biz gördüğümüzde bu hainlere fazlasıyla gerekeni yapıyoruz, ama yeterli olmuyor.
Son olarak şu Kırşehir’in eski hali ile yeni halini bir arada gösteren filmler Cacabey meydanındaki ışıklı panoda göster de vatandaşımız hafızasını bir yenilesin ve aradaki farkı görsün.

 

KÖTÜ OYUN GÜZEL SKOR…
Kırşehir Belediye sporumuz hafta içi Ziraat Türkiye kupası 2.turunda Nevşehir Belediye Spor zor da olsa 3-2 yenerek adını 3.tura yazdırdı.
Kendi saha ve taraftarımız önünde 2 kez yenik duruma düştüğümüz maçı 3-2 kazanmasını bildik.
Hafta sonu 5-1 yendiğimiz Adıyaman 1954 spor ile Nevşehir Belediye spor asla kıyas edilemez Nevşehir belediye sporun çok daha iyi bir takım olduğunu görmüş olduk.
Nevşehir Belediyespor as kadrodan 5-6 oyuncusunu yedek çıkarttığı karşılaşmada tabiri caizse kendilerini hiç yormadan neredeyse maçı kazanacaklardı.
Kalecimize çok yüklenmek istemiyorum ama ilk yediği gol neredeyse 35 metrede idi, golde hem önde, hem de top yön değiştirdi. Golden sonra tıpkı Adıyaman maçında olduğu gibi baskıyı kurduk ve Emre’nin golü ile durumu 1-1 e getirdik.
Bu kez golümüzü atan Emre’nin kendi yarı sahamızda kaybettiği top ile ceza sahasına atak yapan Nevşehir Belediyespor 2. gollerini buldu.
Maçın 45+2’sin de Turgay’ın golü ile ilk yarı 2-2 berabere bitti.
57.dakikada Murat Şimşek durumu 3-2 ye getirdi.
Ligi düşünen ve neredeyse 11’indeki oyuncularının yarıdan fazlasını oynatmayan bir Nevşehir Belediyespor’u zor da olsa kötü oyun ile yenmesini başardık.
Bazen kötü oynayarak ta maçı kazanmasını bilmek gerekir. 60-70 bin TL kulübümüz kasasına girmiş oldu. İnşallah iyi bir kura daha çekeriz ve oradan da gelecek galibiyet ile maddi desteği arttırmış oluruz.
Emre, Turgay, Uğur ve Sinan çok yorgun olduğu hatta Sinan’ın hiç varlık gösteremediğini söyleyebilirim.
Fırat’ı hiç beğenmedim, Fatih Şen de bu maçın kötülerindendi.
Her zaman dediğimiz gibi bu tür oyunlar olacaktır. Zaman çok önemli gidişat iyi ilerleyen günlerde takımın çok daha iyi olacağını ümit ediyorum. Ziraat Türkiye Kupası’nda 3.tura çıkan takımımızı teknik ekibi canı gönülden tebrik ediyorum.
SULTANBEYLİ’DEN PUANLA DÖNMELİYİZ..
2.hafta da 4 puanla ligin şuan zirvesinde bulunan Kırşehir Belediyesporumuz bu hafta sonu İstanbul Sultanbeyli Belediyespor’a konuk oluyor.
Sultanbeyli Belediye sporda tıpkı bizim gibi 2 maçta 4 puan topladı aslında 2 maçı da kendi sahasında yaptı diyebiliriz. Çünkü ikinci maçları da bir İstanbul takımı idi.
Eğer ki üst ligleri düşünüyorsak ki biz düşündüğümüzü söylüyoruz o halde deplasman maçlarından da galip gelmemiz gerekir. Galip gelemiyor isek en azından 1 puan ile dönmemiz lazım.
Takımımız her geçen gün daha iyi duruma geldiğini söyleyebiliriz. Cezalı, sakat ve eksik oyuncumuz bulunmuyor.
Gerek ligde aldığımız sonuçlar ve gerekse de kupada galip gelmemiz ile birlikte güzel bir seri yakaladık inşallah Sultanbeyli’den de puan veya puanlarla döneriz.
Herhangi bir sakatlık, ceza olmadan bu maçtan da yüzümüzün akı ile çıkarız.
Yürek dolusu başarılar diliyorum Kırşehir Belediyesporumuza.