2021 yılı Nisan ayının 5-11 günleri arası yurt genelinde Polis haftası olarak kutlanacağından mutlu, huzurlu ve güven içinde bir hafta geçmesi tüm toplumun temennisidir.
Polis teşkilatının kuruluş tarihine baktığımız zaman, yeniçeri ocağının kaldırılmasının ardından yerine 10 Nisan 1845’te Türk polis teşkilatı kurulmuştur. İnsanlar, topluluklar meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren, gerek toplumun ve gerekse de her bir bireyin can ve mallarının korunması gereksinimi duymaya başlamışlar ve güvenliklerinin daha da iyi sağlanmasına önem vermişlerdir. 
Şehir devletlerinin kurulması ile birlikte tüm toplumun güvenliğini, huzurunu ve sükûnetini sağlayacak güvenlik birimleri olarak bundan 176 yıl önce polis teşkilatı oluşturulmuş olduğu bilinmektedir. Ülkelerin iç güvenliğini sağlayan polislik mesleği, güvenin ve huzurun temini için kanunlar çerçevesinde çeşitli yol ve yöntemleri uygulamak durumundadır. Bu gün Polislik mesleği sadece ülkemizde değil tüm dünya devletlerinde çok önem verilen bir kurum durumundadır.
Cumhuriyetin kurulmasından sonra ülke genelinde iç güvenlik ve huzurun sağlanması, halkın canının ve malının korunması görevi, genel kolluk görevlisi olan, Polis Teşkilatı tarafından sağlanmaya başlanmıştır. Emniyet teşkilatı mensupları, Atatürk ilkeleri ışığında, özgürlükçü, demokratik düzen içinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, halkımızın canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği görevleri büyük bir özveri ile yerine getirmektedir. Öyleyse ortada bir emek vardır. Emek verilerek güvene değer görülen her iş takdir ile karşılanmalı ve saygı duyulmalıdır.
Bu gün, eğer toplum olarak güvenli ve huzur içerisinde bulunuyorsak, bunu Türk Polis teşkilatının sevgi dolu, hoşgörülü ve güler yüzlü hizmet veren polislerimize borçlu olduğumuz unutulmamalıdır.
Polis kardeşlerimiz gece, gündüz, yaz, kış demez. Acılı günlerini bile unutur, her zaman halkın güveni, huzuru, malı ve canının korunması için çalıştıkları bilinmelidir.
Özlük hakları çokta iyi olmadığı zaten biliniyor. Yıllardır her gelen siyasi iktidarlar polisin özlük haklarının iyileştirilmesi için sözler verir ama kısa sürede unutulur gider. En son yapılan genel ve yerel seçimler öncesinde de polisin ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi sözü verilmişti ama sözler şu ana kadar tutulmadı, sanki yıllarca olduğu gibi unutuldu gitti gibi…
Polis teşkilatının en üst kademesinden en alt kademesine kadar hiç kimse hakkını arama girişiminde bulunmaz, bulunamaz zira suç sayılacağından endişe duyar.
Polis insanlara karşı saygılı ve aynı zamanda sevgi doludur.
İnsanlar emeğini esirgemeyen, vatan, millet, bayrak uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, görevini tarafsız yerine getiren devletin polisini seviyor ve sayıyor da...
Her bir karış toprağında şehit kanı olan vatanımızda, toplumun her kesimi olarak bir ve birlikte barış, huzur ve güven içinde kardeşçe yaşama dileğinin her bir bireyin arzusu olduğu bilinmektedir.
Bu vesileyle, Türk Polis teşkilatında uzun yıllar şerefle, feragat ve fedakârlıkla hizmet vererek emekliye ayrılan, gazi ve görev malulü ile halen çalışmakta olan mensuplarının ve ailelerinin sağlıklı ve mutlu yaşamaları dileğiyle, Polis teşkilatının kuruluşunun 176. yılı kutlu olsun.