Sandık koyanın..
Demokratik bilinç ve özgürlükçü politikalarının sahiciliğine kim ne diyebilir; avuç içleri patlarcasına alkışlamaktan başka.
****
Fısıltı bu ya..
Kırşehir ve tüm ülke genelinde gerçekleşecek olan CHP Kongreleri merakla bekleniyor. Merak ve şaşkınlığın en etkin halini delegelerin seçilmesi için, mahalle sandıklarının CHP Genel Merkezi’nin genelgesine rağmen mevcut il ve ilçe başkanlıklarının bu sandıkları koyarak demokratik düzeni sağlayıp sağlamayacağı tartışması ki; genelgeye rağmen sandık konulmayacağı fısıltıları.
Fısıltının yatağı CHP Genel Merkezi'nden geliyor..
''Genelgeyi demokratikmişçesine kamuoyuna yayınlayım ama bildiğimizi yapıp sandık koymayalım.''
'' Genelgeyi yayınlaya duysunlar, biz bildiğimizi yapıp sandık koymayalım. ''
'' Sandık koyarsak gelecek yeni yönetim süreci bizleri çalıştırmaz. '' gibi saklı oyunlarla mı uzanıyor?
****
Oysa sandık koymak..
Bir çok yazımda belirttiğim gibi bireyi, yani parti üyelerini özgürleştirmektir.
Gerçekten yurtsever olmaktır. Halkına inanmaktır. Demokrasiyi yaşatmaktır.
Sandık koymaktan kaçanların, yönetsel bilincine ve toplumsal samimiyetine ne kadar güvenebilirsiniz? Geçmişine aydınlık demokratik miraslar bırakmak oldukça onurluyken, geçmişine bir yığın karanlık öyküler bırakanların mirasını hangi gelecek zaman sürdürebilir.
****
Üyeler senin üyelerin..
Üyeler senin devrimcilerin, senin solcuların, senin yoldaşların. Kısaca senin halkın.
Senin olan bir topluluğa inanmaktan kaçmak, senin olan değerlerden ürkmek, senin olan değerlerin sana temsil hakkı verme eylemini ellerinden almak, senin varlığını ne kadar sahici kılabilir?
Yönetim kurulu üyesi olsan, başkan olsan ne anlam katabilir şahsiyetine, demokratik olan birey haklarımı ellerimden aldıktan sonra? Selam verilecek ne tarafın kalabilir? Saygı duyulacak hangi kişiliğin?
****

Koyun sandığı..
Geçmişine iz bırak. 30 yıldır sandıksız ömür geçiren CHP koridorlarını aydınlat. Demokrasiyi yeniden yarat. Bir şey olma, ama onurlu bir mirasın sahibi ol. Bir şey olma, bireyi özgürleştirmenin öncüsü ol. Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına şerefiyle sahip çıkmış onurlu bir savaşçı ol. Ve öyle kal.
****
Fısıltı bu..
CHP kongreleri için sandık konulursa bu yazım affola. Hepinize yürek alkışlarımla.
Şayet sandık konulmaz, parti üyelerinin en temel hakkı olan seçme ve seçme hakkı bir kez daha ellerinden alınırsa; politikalarınıza lanet ola..