Yerli aşımız Turkovac yapılan sevkiyat ile birlikte Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılmaya başlandı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güneş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetiş ve diğer yöneticilerle birlikte yeri aşımız Turkovac aşısının uygulanmaya başlaması dolayısıyla bir açılama yaptılar.
Sağlık Müdürü Ali Bulut, yaptığı açıklamada, “Yerli aşımız geliştirildi, bizde gelişme sürecini vatandaşlarımız gibi büyük bir heyecanla yakından takip ettik. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sevkiyat ile depolarımıza aşılarımızı aldık. Randevu almak suretiyle vatandaşlarımıza aşılarımızı yapmaya başladık. Bugün itibariyle aşılarımıza yoğun bir ilgi var, ilginin giderek daha da artacağını düşünüyoruz. Bilhassa Yerli Türk aşısı gelsin olacağım diyen vatandaşlarımızı özellikle davet ediyoruz ki salgından en kısa sürede kurtulalım” dedi.
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güneş ise “Günde 200 hastaya randevu vermekteyiz, talep olması halinde bu randevuyu 500’e kadar çıkartabileceğiz, bilindiği gibi 1 flakonu 8 saat içerisinde tüketmemiz gerekmektedir bunun için vatandaşlarımızın randevularına uyması çok önemlidir. Saat 08:00-00:00 arasında randevulu vatandaşlarımız gelip aşılarını hastanemizde yaptırabilirler” dedi.
Kırşehir’deki vatandaşlar Turkovac aşısı yaptırmak için randevularını Alo 182 ya da MHRS’den alabilecekler. (HABER MERKEZİ)