Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz:

“Yeni yapılacak hastane Kırşehir’imize hayırlı olsun”

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz, Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli’nin 2021 yılı yatırım programına alındığını açıkladığı yeni Devlet Hastanesinin Kırşehir’e hayırlı olması dileğinde bulundu.  
Dernek olarak yıllardır rahmetli Op. Dr. Mehmet Yetkiner başta olmak üzere arkadaşlarıyla yetkililere Kırşehir'de tek hastanenin olmasının büyük eksiklik olduğunu her platformda dile getirdiklerini ifade eden Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz, “Özellikle 2. basamak bir devlet hastanesinin olmayışı vatandaşları mağdur ederken sağlıkta da Üniversite ile ortak kullanılması nedeniyle; yetki ve iş, işleyiş kargaşasına neden olmaktadır. Aynı zamanda hastanede yapılan birim işlem sayısının fazla olmasıda sağlık çalışanlarımıza haddinden çok fazla yük getirmektedir. Yeni Hastanenin yapılması vatandaşımızın muayene olabileceği 2. bir alternatif olmanın yanı sıra sağlık çalışanlarımız içinde çalışabilecekleri 2. bir alternatif olacaktır. En önemlisi de son bir yıldır dünyanın sağlığını tehdit eden Koronavirüs gibi salgınlarla mücadelede birden fazla hastanenin hayati öneme haiz olduğu ortadır ve Kırşehir'de bu eksiklik bu sayede giderilecektir. Ayrıca yapılacak Hastane sadece Kırşehir'i değil Sarıyahşi,  Ağaçören,  Ortaköy, Hacıbektaş, Yerköy,  Keskin gibi civar il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızı dolayısıyla bölgemizi rahatlatacaktır” dedi.
80 bin m2 kapalı alanda yapılacak 400 yatak kapasiteli yeni Hastanenin yapılması için çaba sarf eden başta Kırşehir Milletvekilin Mustafa Kendirli olmak üzere, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Yasin Yavuz, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Burada şunu da söylememiz gerekiyor, yeni yapılacak Hastane'yi vatandaşlarımız büyük bir coşku ile karşılayacağı yerde buruk bir sevinçle karşılıyor.  Bunun en önemli sebebi belli polikliniklerin, Gastroenteroloji gibi ihtiyaç duyulan yan dal uzmanlarının ilimizde olmaması nedeniyle insanlarımızın yaşadığı mağduriyetlerdir. Özeleştiri yapmak gerekirse burada binaların fiziki yapıları kadar içerisinde yapılacak hizmet sunumunda en az eksikle yerinde ve verimli olması önem arz etmektedir.  Ayrıca Sağlıkta işleyişin planlı ve kaliteli olması modern binaların yanı sıra; sağlık çalışanlarımızın iş barışı, idarecilerin itibarlı ve liyakatlı olması, sorunların eksikliklerin doğru bir şekilde yetkililere ulaştırarak önlem alınması sayesinde vatandaşların ve sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesinin sağlanması ile de doğru orantılıdır. İnşallah yeni hastane ile birlikte sağlıkta yapılacak düzeltmelerle, reformlarla sağlık çalışanlarımız verdiği emeklerle vatandaşımızın memnuniyetine daha fazla katkı sağlayacaktır. 
“Son olarak yeni yapılacak sağlık tesisinin, Kırşehirimiz de poliklinik ve yan dal uzmanlarının artırılacağı, sevklerin minimize edileceği, sağlık turizmi potansiyelinin hayata geçirilmesi için bir fırsata dönüşeceği, sağlık çalışanları için iş barışının sağlanacağı bir başlangıca da vesile olmasını diliyor, bu bağlam da 80 bin m2 kapalı alana sahip, 400 yatak kapasiteli yeni Hastanenin yapılması için çaba sarf eden başta Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kendirli olmak üzere, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”  (HABER: NECLA BAĞCI)