AHİ Sofrası Yöresel Yemek Yarışması korona virüs nedeni ile kutlama programından çıkartıldı.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği başkanı Bahamettin Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan 33. Ahilik Haftası etkinlikleri arasında bulunan Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışması tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü hastalığı nedeniyle katılımcıların sağlıklarını riske atmamak maksadıyla Ahilik ve Esnaf Bayramı Merkez Yürütme Kurulu tarafından kutlama programından çıkarılmıştır” dedi.
Başkan Bahamettin Öztürk, Ahilik haftası öncesi Ahi Duası’nı yayınladı.
İşte Ahi Duası:
“İlim bulduk bilgilendik, halka hizmet etmeye geldik. Layıkıyla hizmet için her zaanata önem verdik, halka hizmet hakka hizmet bunu elbet bizde gördük, çalışmak ibadettir dedik hep çalıştık hep didindik. Yaradana hamdolsun ki, bunca zaman geldi geçti hayır duayla anıldık. Yarenlere Ahilere, gönül dostu erenlere, bizi bilsin bilmesin selam olsun cümlesine.
“Gelmiş geçmiş ustaların, pirlerin, velilerin, şehitlerin ve daha da ötede Resullahın huzurunda bulunmanın heyecanı nasip olsun gönlünüze, cenabı hakkın sizlere bahşettiği bu rızık kapısında, rızkınız açık, kazancınız bol, bereketli ve helal olsun. Sizin ve bakmakta olduğunuz ailenizin sofrasına haram girmesin, bu çarşıda ve bütün ticarethanelerde dürüstlük hakim olsun.
“Ey esnaf kardeşim; hakka hukuka uy, hak ölçüsüne riayet et. Hak için hakkı söyle, hakkı söylemekten korkma. Fakirle dostluktan, oturup kalkmaktan kaçınma, zengine zengin olduğu için değil, insan olduğu için itibar et. Gafil olup dünyanın faniliğini unutma. Yapılan iyilik ve hayırda hakkın hoşnutluğundan başka bir şey düşünme, çoğa şükret, aza kanaat et, amma en önemlisi kul hakkına riayet et.
“Cenabı hak bu çarşı esnafını ve yaptığı ticareti, ailesine, tebasına, devletimize, milletimize, vatanımıza hayırlı kılsın. Hepinizin rızkı açık, kazancı bol, bereketli, helal ve başarısı daim olsun. ALLAH hepinizi muvaffak eylesin.” (HABER: BEYHAN BALLI)