Vali İbrahim Akın, ilimizde düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Açılış Programına katıldı.

Programda konuşan Vali İbrahim Akın, dünyaya gözlerini açan her bebeğin hayata tutunmasını sağlayarak doğumdan kaynaklı bebek ölümlerinin önüne geçmenin devletimizin temel görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Yenidoğan Canlandırma Programının Sağlık Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde 1998 yılından beri uygulanmakta olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “İl Sağlık Müdürlüklerimiz aracılığıyla yürütülen bu eğitim programı kapsamında doğum yaptıran ve yeni doğanla her türlü temasta bulunan tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik eğitimler verilmektedir. Ülkemizde görülen bebek ölümlerinin önüne geçmek ve temel canlandırma uygulamalarının yerleşmesini sağlamak için standart uygulamalar yapmak, ilgili sağlık personellerinin yetiştirilmesini sağlamak, önlenebilir ölüm sebeplerinde gelişmiş ülkeler seviyesini yakalamak temel hedefimizdir.” dedi.

Eğitim programında ülkemiz genelinde doğum aşamasında görev alan tüm sağlık çalışanlarının standart bir eğitim alması ve bu bilgi ve becerilerin belirli aralıklarla yenilenmesinin yanında hastanelerdeki doğumhane şartlarının iyileştirilmesi yönünde de adımlar atılacağını ifade eden Vali İbrahim Akın, “İlimizde kamu ve özel sektördeki doğumhane, sezaryen yapılan ameliyathane ve yenidoğan servislerinde görevli çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, anestezi ve reanimasyon uzmanı, ebe ve hemşirelerimiz bu programa katılacaktır. İnanıyorum ki devletimizin çabaları ve sağlık personelimizin konuya hassasiyetle yaklaşması neticesinde yenidoğan ölüm ve sakatlıklarının önüne geçilecek, bu durum daha sağlıklı nesillerin yetişmesine imkân sağlayacaktır.” sözlerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’un konuşmasında ‘Yenidoğan Canlandırma Programı’ (NRP) hakkında teknik bilgiler verdiği Uygulayıcı Eğitim Açılış Programı, Kurs Sorumlusu Hatice Aydın tarafından yapılan sunum ile sona erdi.

Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimleri ilimizde 3 gün sürecek. (HABER MERKEZİ)