Vali İbrahim Akın, koronavirüs salgının ardından hayatın normale dönmesi için ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de gerekli adımların atıldığını, ancak salgının henüz bitmediğini, vatandaşların biraz daha sabırlı olması gerektiğini ifade etti.
Kırşehir’de koronavirüs salgınıyla ilgili mücadelenin en etkin şekilde yapıldığını, Kırşehir halkının da alınan kurallarına riayet ettiğini belirterek, vatandaşlara biraz daha sabır telkininde bulundu.
Koronavirüs salgınından sonra normalleşmeye 1 Haziran’da geçildiğini belirten Vali Akın, Cumhurbaşkanlığınca 9 Haziran’da açıklanan kararları değerlendirdi.
Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 00.00'a uzatıldığını, sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmelerin 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebileceklerini belirten Vali İbrahim Akın, “65 yaş üstü vatandaşlarımız haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama ise küçüklerin ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır. Milli parklar ve doğa parkları sağlık çalışanları, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır. Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecektir” dedi.
Koronavirüsle ilgili Kırşehir’de aldıkları kararları ve son durum hakkında gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bilgiler veren Vali İbrahim Akın, “Çok şükür, bugüne kadar Kırşehirli hemşehrilerimizle birlikte iyi bir süreç geçirdik. Korona denilen sinsi düşmanla savaşımız, bıçak sırtı mücadelemiz devam ediyor. Bu belayı bertaraf edene kadar da uygulamaya devam edeceğiz. Sosyal mesafeye uyma, maske takma kurallarına uyalım. Mecburiyetimiz yoksa mutlaka evde kalalım. İnşallah, en kısa sürede, birlikte bu belayı bertaraf edeceğiz. Devlet-millet el ele virüsü yeneceğiz. Birimizin sağlığı, hepimizin sağlığı. Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın. Bu nedenle halkımızın ilan edilen tedbirlere kulak verip, biraz daha sabretmesini istiyor ve bekliyoruz. İşte uzmanlar eğer virüs tespit edilenlerin sayısında azalma devam eder ve önlemlere aynı ciddiyet içerisinde devam edersek bu virüsü daha kısa sürede yeneriz diye düşünüyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı. Vatandaşlarımıza düşen alınan kararlara kulak vermek ve söylenenleri harfiyen uygulamak. Halkımız şunu unutmamalı. Salgın daha bitmedi, biraz daha sabır” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)